Gateselgere i Kina finnes over alt

I de aller største byene har masseturismen virkelig slått rot i Kina. Og som alle som kjenner til prinsippet om marked og etterspørsel

Bilde fra landsbygden i Kina.

vet enkelte at sleipe gateselgere og svindlere trekker inn mot områdene der rike vestlige turister ferdes. Beijing og Shanghai er eksempler på byer der det i  det siste har blitt en ekstrem økning i antall gateselgere som selger alt fra juggel til falske merkeklær.

Noe av det som gjenkjenner gateselgerne er følgende punkter:

1. De er ute etter å svindle turister
2. Prisene de opererer med er ofte 10-12 ganger mer enn du egentlig skal betale dersom du pruter
3. Alle «merkeklærne» de selger er falske – og finansierer ofte terrororganisasjoner og mafiavirksomhet, noe som gjør at det ikke anbefales å støtte denne industrien.
4. Alt av gull, sølv og smykker er juggel.

Lever av turisme

Det finnes nok av grunner tli å holde seg unna gateselgere i Kina (og andre steder, for øvrig..), men disse fire punktene gjenspeiler ofte det du allerede visste – at det er en gjeng kjeltringer som er ute etter raske penger. Så pass på å ikke kjøpe masse tull – det er faktisk turister disse folkene lever på.

Samme reglen gjelder når det kommer til scootertaxier. Disse folkene krever så utrolig mye mer enn det de egentlig «har lov til», noe som er utrolig destruktivt for reiselivsbransjen i Kina. Kina er et flott og hyggelig land å være turist i, men du må passe på enkelte ting som kan gjøre lommeboken din noe tynnere unødvendig.

Annen kriminalitet og svindel i Kina

Dette er en artikkel spesielt om gateselgerne i Kina som retter seg mot turister. Hvis du ønsker dyptgåedne informasjon om andre svindelmetoder som retter seg mot utlendinger, så bør du lese denne artikkelen.

Der oppsummerer jeg også en del av den svindelen jeg personlig har blitt utsatt for.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.