Om du skal på reise til Kina og tenker at du skal få i deg masse næring og deilige retter, så må du nesten tenke deg om igjen. En normal kineser vil få i seg mye mindre næring enn det vi er vandt til i løpet av en dag, så utvalget på supermarkedet er ikke akkurat det største hva angår rugbrød og havregryn. Ris, lettkokt pasta og loff er gjengangere. Det kinesiske folkeslaget har ikke noen høy BMI, men får i seg mye mindre næring enn det vi gjør.

Typisk kinesisk måltid - ris med tilbehør. Foto: porah

Skal du gjøre et forsøk på å få i deg samme næringen som du gjør her hjemme, så er det en del ting som selges på de aller fleste kinesiske restauranter;

– Svinekjøtt med ris
– Fisk i diverse sauser
– Grønnsaker eller grønnsakssuppe
– Forskjellig type koteletter

Det skal ikke sånn veldig mye til å balansere kostholdet ditt på et nogenlunde normalt nivå dersom du er innstilt på å møte en helt ny matkultur. Kjøtt fra dyr og fisk er noe som er internasjonalt anerkjent, så du kommer ikke akkurat til å sulte ihjel selv om du møter på nye matretter. Et tips er å gå i de virkelig store supermarkedene i storbyene – her finner du en del vestlig mat.
DEL
Forrige artikkelTransport mellom kinesiske byer
Neste artikkelKraftig jordskjelv og flom i Kina
Økonomistudent med mastergrad fra et universitet i Beijing. Bor til daglig i Shanghai, men er ikke fremmed for å oppleve nye steder i verdens mest spennende land.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.