Masseturismen fungerer fint i Kina

Trodde du at Kina var et land som ikke satset særlig på masseturisme? I så fall har du tatt ganske feil – for å si det pent. Det er vel ikke noe større satsingsområde fremover for den kinesiske regjeringen enn nettopp masseturisme, noe som betyr at det vil være en fryd å dra på ferie til Kina.

I motsetning til manges oppfatning har Kina gjort unna med sine maoistiske fortid der den revolusjonære glød balanseres av økonomisk pragmatisme. Imidlertid er endringen av tempoet synlig i dagens Kina. Reisende som besøker landet vil bli overrasket over å se hvor mye Kina har åpnet opp og hvor mange liberale trender som har materialisert seg i den siste moderne tiden.

Om du så er tiltrukket av landets rike historie, arkitektur, kultur eller politikk vil du oppleve Kina som et godt land å dra på ferie til – det kan vi garantere.

Det tradisjonelt kinesiske

Landsbyene ser ut til å slå seg sammen mens store byene er fortsatt konstante. Det er flere regionale avvik. Noen områder av Kina er ikke befolket av kineserne, men av minoritetsfolk, som det er over 200 grupper av. Men du vil uansett finne følgende ting over alt i Kina: spisepinner, te, skygge-boksing, karaoke, Dickensian togstasjoner, røykfylt templer, røde flagg, og duften av stekt tofu.

Masseturismen i Kina er altså mye mer enn bare charterfly fra USA. Her gjelder det å gjøre et dykk i den kinesiske kulturen, noe du neppe kommer til å angre på. Kinas myndigheter har vært utrolig flinke til å åpne opp for at vestlige turister skal kunne nyte landet deres, og det er også slik at mange norske og europeiske firmaer har bosatt seg i Kina for å drive business.

Sjekk ut gode reiser til Kina!
DEL
Forrige artikkelAlternative ting å gjøre i Kina
Neste artikkelHva må du huske på når du skal reise til Kina?
Økonomistudent med mastergrad fra et universitet i Beijing. Bor til daglig i Shanghai, men er ikke fremmed for å oppleve nye steder i verdens mest spennende land.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.