Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


En tabbe mange gjør er å ta det for gitt at man kommer inn i alle land uten særlig til dokumentasjon – for slik er det faktisk blitt i EU- og EUS-land. Men hos våre kjære venner i det fjerne østen er reglene litt annerledes. For om du møter opp på flyplassen i Beijing eller Shanghai uten gyldig visum, blir du pent bedt om å returnere til hvor du kom fra.

Det kan også nevnes at det finnes fem forskjellige visumtyper: turistvisum, forretningsvisum, arbeidstillatelse, studentvisum og journalistvisum. I denne guiden skal vi vise deg hvordan du kan få turistvisum til Kina da 99 % av alle våre lesere skal ha tak i denne visumtypen.

Du kan skaffe visum på følgende to måter:

1. Eksternt byrå.

Det er i hvert fall en kinesisk ambassade i Oslo – og der er det eneste stedet du kan skaffe visum. Dog finnes det flere selskap som tilbyr å gjøre jobben for deg – mot en avgift på ca 700-800 kroner, alt ettersom hvilket selskap du benytter deg av. Hvis du bor langt unna Oslo og ikke har noen venner eller bekjente i eller nær hovedstaden som kan fikse visumet ditt for deg, så bør du ta kontakt med et av disse byråene og høre hvilke tilbud de har for deg.

Selv bor jeg nærme Oslo, så jeg har ikke hatt noe behov for å bruke et eksternt byrå noen gang. Men du finner mange eksempler på bedrifter som ønsker å gjøre det for deg mot en smal sum.

NB!! Les litt lengre ned i artikkelen. Den kinesiske ambassaden i Norge krever nå fingeravtrykk fra alle reisende, og det er ikke mulig å sette et eksternt byrå til å utføre hele visumprosessen.



2. Gjør det selv.

Hvis du av en eller annen grunn skulle ha muligheten til å komme deg til Oslo og selv søke visum, så finnes det en ganske enkel måte å gjøre det på.

Om du søker manuelt i Oslo må du gjøre følgende:

0. (Må gjøres hjemme først): Bestill hotell og flyreise først. Kina krever nemlig at du kan vise til tur- og retur-reise før du får lov til å få visum. De krever også en hotellbekreftelse som sier noe om hvilket hotell du skal bo på slik at de vet hvor du oppholder deg mens du besøker landet. Hotellreservasjoner gjøres billigst hos Hotels.com – her bestiller i hvert fall alltid jeg og kineserne godtar reservasjonen herfra.

NB!! VIKTIG!! Angående hotellreservasjon:

VENNLIGST merk at jeg har hatt flere kamerater som har bestilt hotell fra andre, og mer ukjente, nettsider – og de har hatt problemer med å få visum. Hvis du kommer med en utskrift fra Hotels.com er du i hvert fall sikret at de vet hvilket hotell du skal på, og sannsynligheten er betydelig økt for at du får visum til Kina.

OBS! Fra sent 2018 trenger man nå å booke tid med den kinesiske ambassaden for å dra på intervju før man får et visum. Det betyr at man nå skal ta fingeravtrykk, og du kan ikke lengre gjøre hele prosessen gjennom et eksternt byrå.

1. Finn frem til den kinesiske ambassaden i Oslos hjemmesider. Direktelink til denne søknaden finner du her.

2. Print ut arket som gir deg muligheten til å søke visum.

3. Fyll ut arket hjemme og husk på at du trenger et ferskt passbilde. Hvis du har skrevet noe feil, så har de naturligvis også en del visumsøknader liggende på visumkontoret. Allikevel anbefaler de naturligvis at man har styr på tingene sine før man ankommer.

4. Møt opp på den kinesiske ambassaden (rett ved Vinderen t-banestasjon) for å levere søknaden. Merk deg at addressen til det kinesiske visumkontoret ikke er det samme som selve ambassaden.

Når du skal levere visum skal du nemlig til Holmenveien 5 – og inn i det store brune bygget på høyre hånd for hovedveien.

5. Søknadsprosessen pleier å være ferdig i løpet av en uke.

Visum til Kina koster anno 2019 ikke mer enn 600,- NOK ekskludert passbilde.

Hold deg alltid oppdatert på den kinesiske ambassadens nettsider om eventuelle endringer rundt visumsøknader.



LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.