Kinarestauranter i Norge

Når man har vært i Kina et par ganger, så er det veldig spesielt å komme tilbake igjen til Europa og smake en helt annen mat enn det man hadde der nede. For det er ingen eller liten tvil om at maten er svært spesiell der nede for oss som er vandt til vanlig vestlig kost.

Men det er en del restauranter som kjører et kinesisk løp når det kommer til å tilby gode kinesiske retter også her hjemme i

Se den forbudte by i Beijing.

Norge.

Spørsmålet er bare; smaker det likt?

Selv har jeg til stadighet prøvd en restaurant i Oslo som kalles for ”Shanghai chinese restaurant” (Jepp, originalt navn!), og kan med hånden på hjertet si at det likner ganske mye den maten man får tilberedt i den gigantiske kystbyen.

Problemet er bare at mangelen på ferske råvarer dessverre er ganske merkbar, noe som gir et dårlig utslag i selve tilberedelsen av maten. I Beijing har man god tilgang på Beijing-and, i Shanghai er de viktige grønnsakene mye nærmere og i den sørlige provinsen har man en nærmest ubegrenset tilgang på svinekjøtt.

Noe man kanskje bør holde seg litt unna er såkalte kinesiske pizzarestauranter – da man i Kina i svært liten grad lager den italienske retten. Har man da altså et håp om å få smakt en skikkelig kinesisk pizza, så tror jeg dessverre at man må se seg skuffet.
Når det kommer til drikke, så er kinesisk øl faktisk ganske godt. Selv har jeg aldri prøvd vinen eller den lokale brusen, men det ryktes at dette kan ha en noe spesiell smak for oss med vestlige ganer. Uansett skal du ikke være redd for å ikke bli tilbudt  Coca Cola eller Fanta når du er på restaurant i Kina.

Det skal i aller høyeste grad være mulig å spore opp både det ene og det andre i et land som kan tilby såpass mye godt og spesielt innenfor matkulturen.

Til sist vil jeg komme med et  tips til dere som reiser til Beijing og ønsker å spise på en av verdens beste restauranter; Beijing Duck House som ligger litt nedenfor den himmelske freds plass imponerer virkelig!

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.