Hotellguide Kina: Anbefalte hoteller i alle Kinas store byer


Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Først: hvilken nettside bør man bruke til å bestille hoteller i Kina?

Det finnes kun én god nettside som dekker hele Kina, og det er Hotels.com. Jeg har sikkert bodd på 30 ulike hoteller i Kina opp gjennom årene, og det er et tydelig mønster:

– Enkelte nettsider viser dyrere priser for utlendinger enn for kinesere (hei, Ctrip!).
– Hotels.com har den største databasen av hoteller i Kina.
– De har en utmerket kundeservice, en enkel nettside å bruke samt en avbestillingspolicy i løpet av de første 24 timene.

Med andre ord: bruk Hotels.com når du skal bestille hoteller i Kina.

Anbefalte hoteller i Kina (sett fra en nordmanns perspektiv)

Nå skal jeg anbefale noen hoteller i de ulike byene i Kina. Jeg har personlig bodd på samtlige hoteller jeg anbefaler i denne artikkelen, og er meget opptatt av å ikke veilede folk i gal retning. Etter å ha bodd i Kina mer enn fem år har jeg dyptgående kunnskap om hotellbransjen i Kina.

Jeg vet nøyaktig hvor man bør bo i de ulike byene samt hvilke hoteller som dekker behovene til nordmenn på reise til Kina.

Hvor ønsker du å reise?

Trykk på din feriedestinasjon og kom direkte til hotellanbefalinger i nevnte by:

Beijing. Shanghai. Hong Kong. Xian.

Anbefalte hoteller i Beijing – Kinas hovedstad

Hotellmarkedet i Beijing er det desidert dyreste i Kina. Av en eller annen grunn koster det dobbelt så mye å bo i Beijing som det gjør i Shanghai. Allikevel har jeg funnet et par perler plassert midt i byen med gåavstand til de mest kjente landemerkene i Kinas hovedstad.

Her er våre anbefalinger. Hvis du ønsker å lese mer om hotellene, så scroll deg gjerne nedover:

HotellStandardGåavstand til Den Forbudte ByPrisBestill her
Jade Garden Hotell
4 minutterMellom 500 og 1000 kronerKlikk her
Shadow Art Performance Hotel
27 minutterMellom 600 og 1100 kronerKlikk her

Shadow Art Performance Hotel – bo midt i byens hutonger

En av de mest sjarmerende områdene i Beijing er hutongene i nærheten av HouHai og Den Forbudte By. Blant små, tradisjonelle hus ligger et av de mest moderne hotellene i Beijing: Shadow Art Performance Hotel.

Dette er et perfekt valg for deg som ønsker å bo blant byens lokalbefolkning. Rommene er store, standarden høy og beliggenheten utmerket. For hotellets gjester er det også gratis «Shadow Art Performance» hver mandag.

Noen bilder jeg tok fra hotellet (klikk på dem for å få dem større):

Pris: 
Mellom 600 og 1100 per natt, avhengig av sesong.

Bestill:
Sjekk ut hotellet på Hotels.com her.

Jade Garden Hotell – kun få minutter fra Den Forbudte By

Hvis man bor på Shadow Art Performance Hotell blir man nødt til å gå cirka en halvtime til Den Forbudte By. Jade Garden Hotell ligger knapt nok fem minutter fra den nest største turistattraksjonen i Beijing. Med andre ord: man kan ikke få en mer sentral beliggenhet enn dette.

Komfortnivået/luksusnivået ligger nok litt under det man finner på Shadow Art, men noen grunner til å velge Jade Garden:

– Det er et billigere alternativ
– Treningsstudio i kjelleren som er gratis for alle gjester
– En 100 % autentisk kinesisk opplevelse
– Beliggenhet «ut av en annen verden».

Hva er ulempene ved å bo på Jade Garden Hotell i Beijing?

Selv vil jeg si at jeg hadde en «helt OK» opplevelse her. To negative ting skal nevnes ved beliggenheten (og ikke hotellet i seg selv):

1) Det skal sies at det ikke ligger mange butikker og restauranter i området da området nærmest blir sett på som hellig av den kinesiske regjeringen. Et par butikker finnes, men de er ofte ganske dyre da de retter seg mot turister.

2) Mange av taxiene i området er svindlere. Der det finnes vestlige turister i Beijing finnes det dessverre også korrupte taxisjåfører som kjører uten lovlig taxiløyve. For all del: ikke ta noen taxi i dette området uten at du har lest vår guide om hvordan du kan unngå å bli lurt i Kina.

Pris:
Mellom 500 og 1000 kroner, avhengig av sesong.

Bestill:
Sjekk ut hotellet på Hotels.com her.

Hvilke hoteller bør du velge i Shanghai?

I Shanghai er det ikke like viktig å bo like «sentralt» som det er i Beijing. Beijings trafikk er verre, og turistattraksjonene er mye mer sentrert. I Shanghai er det mye lettere å komme seg rundt, og man står mye friere til å velge hvor hotellet bør ligge. Har selv bodd i Shangahi i fire år og vet nøyaktig hvilke hoteller du bør velge.

Da beliggenheten ikke har så mye å si for å få en utmerket ferie i Shanghai skal jeg anbefale deg tre hoteller:

1) En for de som ønsker å bo fint.
2) En for de som ønsker å bo helt nede ved The Bund (den kjente promenaden hvor du kan se de store skyskraperne).
3) En for de på budsjett.

Oversikt over anbefalte hoteller i Shanghai

HotellStandardOmråde i ShanghaiPris per nattBestill
Renaissance Hotell
Zhongshan Park ( 中山公园 )750 og 1500 kronerKlikk her
Mercure Hotell
Zhongshan Park ( 中山公园 )400 og 700 kronerKlikk her
Campanile
The Bund ( 外滩 )700 og 1300 kronerKlikk her

Hvis du ønsker å lese mer om hotellene i Shanghai før du bestemmer deg, så scroll deg gjerne nedover.

Renaissance Hotel i Zhongshan Park, Shanghai

Zhongshan Park er navnet på en av de mest spektakulære og best besøkte parkene i det sentralte Shanghai. Hva passer vel ikke bedre enn å bo på et luksuriøst hotell med utsikt til hele parken?

Renaissance Hotel er nærmest et landemerke i Changning District. «Alle» kjenner den gigantiske bygningen som setter på et spektaulært lysshow hver kveld. Men i tillegg til fantastisk service, høy kvalitet på rommene og deilig beliggenhet har Renaissance Hotel mye mer å by på:

– Et tilhørende shoppingcenter som heter «Cloud 9». Her ligger blant annet Carrefour, en haug med kjente merkebutikker og sikkert 100 forskjellige restauranter.

– Zhongshan Park Subway-Stasjon er en av de mest sentrale knutepunktene i hele Shanghai. Stasjonen ligger bokstavelig talt 30 sekunders gange fra hotellet, og her kan du stige på Linje 2 (som blant annet går til Jingan Temple + begge flyplassene i Shanghai) og Linje 3 + Linje 4. Med andre ord: du kan knapt bo mer sentralt.

Pris:
Mellom 750 og 1500 kroner per natt.

Bestill:
Sjekk ut Renaissance Hotel i Shanghai her (Hotels.com).

Hotell nær The Bund i Shanghai: Campanile Hotel

Dette er et hotell som mine foreldre bodde på da de besøkte meg i Shanghai. Et hyggelig hotell med en beliggenhet som gjør at du bokstavelig talt er plassert på The Bund i det du går ut av døra.

Èn ting er du nødt til å vite med en gang: du kan få mye billigere hotell for denne standarden i Shanghai. «Alle» turistene som kommer til Shanghai i et par dager ønsker å bo nær The Bund, noe som er grunnen til at de kan tillate seg å ta litt ekstra for medioker standard.

Hvor nærme ligger hotellet The Bund?

Det tar deg ikke mer enn et par minutter å gå ned. Her har jeg tegnet opp hotellets beliggenhet samt hvor den mest populære «turist-stripen» i Shanghai ligger:

Campanile hotell med rød ring rundt. The Bund (Waitan) ligger langs den røde linjen ved Den Gule Flod. Foto: Screenshot, Google Maps.

Vi snakker maksimalt fem minutters gange. Og hvis du har lyst til å dra på andre siden av Den Gule Flod og besøke skyskraperne som ligger på Pudong-siden av elven, så kan du enkelt spasere ned til subwaystoppet som heter West Nanjing Road. Det vil også bare ta deg rundt 7-8 minutter fra hotellet.

Begrenset engelsk, men et OK valg for turister

I tillegg til at prisnivået er høyt i forhold til standarden, så husker jeg også at engelskkunnskapene til de ansatte ikke var helt på topp. Jeg var nødt til å slå om på mandarin da jeg prøvde å spørre om hvordan man best kunne komme til Maglev-toget i Pudong.

Bilder jeg tok fra innsiden av hotellet (klikk på bildene for å få dem større):

Men for all del: alt-i-alt et OK hotell som har den beste beliggenheten i Shanghai for sightseeing-klare turister.

Prisnivå:
Mellom 700 og 1300 kroner per natt

Bestill her:
Sjekk ut hotellet og flere bilder her hos Hotels.com.

Mercure Hotell – et undervurdert og underpriset hotell

Dette er hotellet jeg bodde på første gang jeg besøke Shanghai. Den gangen var jeg student og ble overrasket over hvor fine bildene så ut, og den lave prisen. Og jeg er fortsatt ganske overrasket over dette.

Hvis du skal snakke om «best value for money«, så er Mercure Hotell i Shanghai det beste valget du kan ta. Man skal knapt ut med 500 kroner per natt, og man bor bare ti minutters gange fra Zhongshan Park. Riktignok betyr det at man også blir nødt til å spasere en god del hvis man skal ta subwayen, men det kan du bare ta som en del av opplevelsen.

God service og fine fasiliteter

Det som kjennetegner dette hotellet er store rom, en fantastisk lobby (med pianomusikk hver kveld – hvis det skulle være noe for deg), gratis treningsfasiliteter og meget hyggelig betjening (i hvert fall da jeg bodde der for et par år siden).

Det eneste minuset med hotellet er beliggenheten, men der kan jeg også si at betjeningen er utrolig kjappe til å bestille taxier hvis du ønsker det. Taxi i Kina koster sikkert 5 % av hva det gjør i Norge, og du kan kjøre nærmest en halvtime uten å gå over 100 RMB (120 norske kroner).

Prisnivå:
Mellom 400 og 700 kroner

Bestill her:
Sjekk flere bilder og bestill hotellet her.

Hvilke hoteller bør man bo på i Hong Kong?

Du har kanskje hørt rykter om at det å bo i Hong Kong kan være dyrt?

Vel, la oss først starte med en liten tabell som lister byene i verden hvor det koster mest penger å bo.

Liste over de dyreste byene å bo i verden. Foto: Skjermbilde, Telegraph.co.uk.

Kilde: The Telegraph.

Med andre ord: hoteller i Hong Kong er generelt veldig dyre. Levekostnadene er definitivt høyere enn i «Mainland China», og det gjør det også krevende å finne et godt og billig hotell å bo på. Allikevel fant jeg det. Nå er det riktignok kun ett hotell i Hong Kong jeg med hånden på hjertet kan anbefale, men det er også et hotell som definitivt gir deg valuta for pengene.

Anbefalt hotell i Hong Kong

HotellKvalitetPris per nattBestill
Brighton Hotel Hong Kong700 og 1400 NOK per nattKlikk her

Hvis du ønsker å lese mer om hotellet, så kan det gjøres her:

Brighton Hotel Hong Kong

Både jeg og nærmest alle mine venner i Shanghai bestiller Brighton Hotel når vi frekventerer Hong Kong. Grunnene er enkle: super-sentral beliggenhet, store rom og ikke alt for høy pris.

Hotellet ligger kun et par minutters gange fra Central Plaza – som er en 374 meter høy skyskraper hvor du kan få utsikt over hele byen. På generelt grunnlag kan jeg si at dette er et veldig hyggelig hotell, og det er en «no-brainer» for meg når jeg er i Hong Kong.

Jeg vil faktisk anbefale å bestille Brighton Hotell i god tid før du skal til Hong Kong. Over de siste årene har jeg sett at det blir vanskeligere og vanskeligere å skaffe seg et ledig rom, noe som er en ganske naturlig utvikling.

Beliggenhet

Her ligger hotellet:

Brighton Hotell er markert som blå. Foto: Skjermbilde, hotels.com

Alle som kjenner til Hong Kong forstår hvor optimal beliggenhet dette er.

Prisnivå:
Mellom 700 og 1400 kroner per natt

Vil du se mer av hotellet?
Sjekk hotellet hos Hotels.com her.

Anbefalte hoteller i Xian

I Xi`an får man mye hotell for pengene. Dette er nok den byen i Kina hvor jeg føler at forholdet mellom «luksuriøse hotellopplevelser» og «antall kroner brukt på hver hotellovernatting» har vært mest behagelig.

Hvor bør man bo i Xi`an?

Det er primært tre steder hvor turister oppholder seg i denne byen:

– 90 % av tiden oppholder man seg nede i bykjernen
– 7 % av tiden oppholder man seg oppe ved Terrakotta-krigerne (det er cirka to timers kjøring fra bysentrum)
– 3 % av tiden ute ved flyplassen

Med andre ord: du bør bo så nærme sentrum som overhodet mulig. Og begge disse hotellene gjør det:

HotellStandardPris per natt i norske kronerBestill her
Bell Tower HotellFra 400,- til 1000,-Klikk her
Grand Mercure HotellFra 600,- til 1300,-Klikk her

Her kan du lese mer om hotellene jeg anbefaler – samt hvorfor jeg anbefaler dem:

Bell Tower Hotel Xian

Man kan se byens klokketårn fra de fleste rommene på Bell Tower Hotel i Xian.

Klokketårnet i Xian er definitivt det mest kjente klokketårnet i Kina – og det definerer også hvor sentrum av byen ligger. Bell Tower Hotel ligger bokstavelig talt 60 sekunders gange fra klokketårnet, så du kan egentlig ikke bo mer sentralt.

Det jeg liker ved dette hotellet er at rommene er utrolig store. Til tross for at jeg bare hadde bestilt det de kaller et «Standard dobbeltrom», så var rommet helt sikkert dobbel størrelse av hva man får i andre kinesiske byer (og tre ganger så stort som hva man får i Hong Kong…).

Hva sier andre gjester om hotellet?

Jeg sjekket hotellet på Tripadvisor og fikk med meg at samtlige elsker beliggenheten. Riktignok er det et par stykker som klager på at hotellet «opptrer litt lite moderne», og der skal jeg langt på vei være enig med dem. Dette er dog et klassisk kinesisk hotell, og ikke akkurat en amerikanskeid kjede som Hilton eller JW Marriot.

PS! Det var konstant en luring av en taxisjåfør som sto utenfor hotellet og prøvde å hanke inn utenlandske gjester i taxien sin – og han nektet å kjøre med takstameteret på. Vi brukt ham kun én gang før vi forsto at det var en svindel, og at vanlige taxier var billigere.

Prisnivå:
Mellom 400 og 1000 kroner, avhengig av sesong.

Bestill hotellet her:
Du kommer til Bell Tower Hotel Xian ved å klikke denne linken.

Grand Mercure Hotell i Xian

Grand Mercure Hotell i Xian.

Dette er et hotell jeg kun har bodd på én natt, men for en natt! 🙂

Kineserne har en tendens til å favorisere madrasser som er så harde som overhodet mulig, så det er tydelig at Grand Mercure gjorde sitt ytterste for å unngå kinesiske gjester. Silkemyke senger, et luksuriøst rom og engelskkunnskaper på betjeningen som er mye mer enn det man kan forvente i en «middels stor by» i Kina.

Hvis du har et middels høyt til høyt budsjett på overnattingen når du bor i Xian, så er det ikke noe tvil om at dette er det mest behagelige alternativet. Hotellfrokostene består også normalt av kinesisk mat, men på Grand Mercure hotell var det både noe som kunne minne om ribbe (!) og ellers mat man ville kunne få servert på en norsk hotellfrokost. Det er veldig sjelden jeg ser grovbrød med importert ost på hoteller i Kina…

Utmerket beliggenhet i et hyggelig strøk

Hotellet ligger også helt i bysentrum, men det tar rundt 20 minutter å gå til klokketårnet. Allikevel skal det sies at det er en haug med sjarmerende lokale restauranter og butikker i nærheten, så det ligger ikke i en ekkel «turistgryte». Tross alt: det finnes ikke noen utpreger masseturisme i Xian på samme måte som det gjør i Guangzhou, Beijing og Shanghai.

Prisnivå:
Fra 600 til 1300 kroner, alt ettersom hvor tidlig ute du er med å bestille.

Vil du se mer?
Sjekk ut hotellet ved å klikke her (du kommer direkte til Hotels.com).