Guangzhou er en moderne, energisk metropol som dessverre litt for ofte blir neglisjert av turister når de skal velge reiserute i Kina. Det er den tredje største byen i Kina og blir regnet for å være det politiske, økonomiske, teknologiske og kulturelle knutepunktet i det sørlige Kina. Byen ligger i Guangdong-provinsen i nærheten av Sør-Kinahavet, Hong Kong og Macau. Den tredje lengste elven i Kina kalt Pearl River (Zhujiang) renner gjennom byen og helt ut i Sør-Kinahavet. Dette har blant annet ført til at byen har fått kallenavnet ”South Gate of China”.

Vær og klima

Den lokale klimaet er subtropisk. Årlig gjennomsnittlig temperatur ligger på 22 grader og det er mellom april og august at regntiden kommer (ikke ulikt land som Filippinene og Thailand). Mange vil nok hevde at den beste tiden å besøke Guangzhou på er mellom oktober og desember.

Det subtropiske klimaet bidrar også til at byen sprader i mange forskjellige farger gjennom et rikt jordbruk. Guangzhou blir ofte omtalt som «City of Flowers» som følge av at fargerike planter og blomster er godt representert i bybildet gjennom hele året.

skjermbilde-2016-11-23-kl-17-54-50

Hva bør man få med seg i Guangzhou?

china-892345_960_720
Du finner mange historiske severdigheter i Guangzhou som forteller mye om hvordan byen har blitt formet opp gjennom årene. Dette er noe vi kommer litt tilbake til senere i artikkelen. BaiYunShan Scienic Area og Yuexiu Park presenterer byens natur på en helt utmerket måte. For kunstinteresserte kan Guangzhou Museum of Art være midt i blinken. Det er et av de beste og mest populære kunstmuseene i Kina og absolutt verdt et besøk.

Mange vil også mene at de virkelige høydepunktene i Guangzhou er byens markeder og store basarer. Sør-Kina er spesielt kjent for utendørs markeder hvor det tilbys alt fra street-food til klær og suvenirer.

Guangzhou er et shoppingmekka

Byen har et enormt antall kjøpesentre og butikker. Store kjøpesentre som Teemall Plaza og China Plaza gir enkel tilgang til gode og spennende produkter fra hele verden. Av shoppinggater verdt å besøke kan vi nevne Shang Xia Jiu og Beijing Road Business Street.

Veldig mange kinesere fra Shanghai og Beijing drar årlig til Guangzhou og Hong Kong for å shoppe – og det er ikke uten grunn.

Autentisk sør-kinesisk mat

tea-1150046_960_720
Guangzhou blir regnet som et paradis for matelskere i Sør-Kina. Her serveres det naturligvis det som i Norge ofte blir omtalt som Kantonesisk mat – som er en av de åtte berømte kjøkkentradisjonene i Kina. Man finner også en god del restauranter som serverer ulike autentiske lokale retter. Pass på at du går på ”riktig” sted. Kantonesisk mat kan ikke bare være svært sterkt, men det blir også servert en hel haug med retter som nordmenn normalt ikke har så mye erfaring med (ulike former for merkelige sjødyr og insekter for å nevne noe).

De mest populære restaurantene finnes i Dongshan-, Yuexiu- og Liwan-distriktet.

Den kanskje største spesialiteten i Guangzhou er Kung Fu-te (Gong fu cha). Det stilles meget strenge krav til vannkvalitet, design på tekannen og tebladene – og man får virkelig en autentisk sydkinesisk opplevelse når man prøver seg på litt ekte Kungfu-te. Gi det et forsøk!

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.