Fakta om Hangzhou


Innbyggertall: 3,3 millioner
Kinesisk navn:杭州
Provins: Zhejiang
Kjent for: West Lake
Hangzhou er en by som ligger en kort togtur (ca en og en halv time) sør-vest for Shanghai. Byen er hovedstaden i Zhejiang-provinsen og er en av totalt fire «Garden Cities» i Kina, noe som er en utmerkelse kun gitt til byene med de flotteste naturopplevelsene. Og tro meg – i Hangzhou kan du virkelig se noe av det beste Kina har å by på i form av storslått natur. Den verdenskjente italieneren Marco Polo (ja, DEN Marco Polo) uttalte at Hangzhou var «den flotteste byen han noensinne hadde sett».

 

I følge tidsskriftet Lonely Planet var Hangzhou en av topp 50 byer å besøke i 2016.

Byen ligger sør for der hvor Yangtze-elven munner ut, noe som har gjort byen til en viktig handelspartner for både nasjonale og internasjonale handelsfolk gjennom årtusener. Byen har en lang historie som følge av at det har bodd mennesker her i mer enn 8000 år. I dag spiller byen en viktig rolle for turistindustrien i Kina, men er også kjent for å huse brorparten av Kinas nasjonale filminnspillinger. Hangzhou holder årlig både China International Animation Festival og China International Micro Film Festival.Når bør man besøke Hangzhou?

West Lake i april måned.
West Lake i april måned.

Gjennomsnittstemperaturen (beregnet gjennom hele året) er 17,5 grader i Hangzhou, hvor juli er den måneden med det høyest gjennomsnittet (33 grader) og januar med det laveste (1 grad).  Med andre ord er det veldig varmt om sommeren og kaldt om vinteren, så det aller beste vil nok være å besøke byen i månedene mars, april, mai, september eller oktober.

Selv tok jeg et par dager i Hangzhou i midten av april, noe som var svært behagelig temperaturmessig. Mange turister vil naturligvis bli lokket til å nyte West Lake når den er på sitt vakreste om våren med blomstrende hager og gode dufter som omkranser den flotteste sjøen i Kina.

Tre dager i Hangzhou

Det anbefales egentlig ikke å bruke alt for mye tid i Hangzhou som turist. Men i og med at byen ligger såpass nær Shanghai, så er det veldig enkelt å kombinere disse to byene over en uke eller ti dager. Her er våre tips til hva du bør gjøre på ferien din i Hangzhou.

DagAktivitetPrisnivåLink til mer informasjon
Dag 1West LakeGratisTil artikkelen
Dag 2Lingyin Temple30 RMBTil artikkelen
Dag 3Longjing te-åkerVarierer ut fra hva du ønsker å gjøre, hvordan du kommer deg dit samt om du kjøper te eller ei. 10 RMB i inngangsbillett.Til artikkelen

Hotellopphold i Hangzhou

west-lake-1571881_960_720
Til tross for at byen ikke er stor i kinesisk målestokk, så ligger av en eller annen grunn hotellene ganske spredt. Da jeg søkte opp hoteller hadde jeg bestemt meg for at jeg absolutt skulle bo så nærme West Lake som overhodet mulig, noe jeg ikke angret på. Du kan lese vår hotellguide i Hangzhou her (100 % ærlig og usminket) som er bygget på våre erfaringer etter at to reisefølger har besøkt byen.

2 KOMMENTARER

  1. En rigtig fin by selvom det egentlig ikke er byen der er smukt at opleve. Der er selvfølgelig West Lake men at komme en tur op i bjergene og opleve Lingyin Temple og te plantagen er for mig det jeg forbinder med Kina og er en smuk og stor oplevelse.
    /Annette

    • Jeg er helt enig! Det som også er fantastisk med Hangzhou er at naturen i veldig stor grad har blitt implementert som en del av bybildet. Vi følte at vi bodde “midt i sentrum” med biler, trafikk og støy over alt – for så å finne ut at hotellet vårt lå kun 15 minutters gange unna West Lake. 🙂

      Man kan i stor grad si at Hangzhou er en “skjult perle” da det er mange av oss skandinaviere som ikke kjenner til byen så altfor godt.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.