Storslått. Magisk. Vakkert.

Superlativene er mange for å beskrive Hangzhous flotteste og desidert mest populære turistattraksjon. West Lake ligger sentralt i Hangzhou og er omkranset av natur man ikke finner mange andre steder i verden. CNN var tidlig ute med å erklære sjøen som «en av de 12 beste stedene for en solfylt dag i hele verden». Flere reisemagasiner har kastet seg på i etterkant og gitt glødende anmeldelser til en av Kinas mest spektakulære attraksjoner.

Hvordan oppleve West Lake som turist?

Først og fremst vil jeg råde deg til å unngå West Lake på vinterstid. Jeg hadde en studiekamerat som besøke Hangzhou under kinesisk nyttår (Januar-Februar) og fikk

West Lake er kjent for landskapet rundt sjøen.
West Lake er kjent for landskapet rundt sjøen.

overhodet ikke samme opplevelsen som jeg gjorde. Den beste tiden å se sjøen vil være om våren eller sommeren.

Til tross for at det er høysesong, så vil naturopplevelsen veie opp for en eventuell stor menneskemengde i tiden mellom mars og mai. Et annet argument for å legge Hangzhou-turen til våren er at temperaturen er på sitt mest behagelige.

Gjennomsnittstemperaturen i Hangzhou i April ligger på 21 grader Celcius, noe som er svært behagelig. Et argument for å dra til West Lake om sommeren er at lotusene blomstrer og en spasertur langs vannet kan virke forfriskende. Allikevel vil jeg påpeke at temperaturene i og rundt Hangzhou (det inkluderer også Shanghai) i juli er noe de aller fleste nordmenn vil takke «pent nei takk» til. Med en gjennomsnittstemperatur på 33 grader om dagen og en snittemperatur på 25 om natten, så vil du slite. Det er litt kjedelig hvis man opplever West Lake svettende med konstant behov for å drikke kaldt vann, eller dersom man føler at man må gjemme seg i skogen for å få tilgang på skygge.Gå, sykkel eller båt?

Det finnes primært tre måter å oppleve West Lake på, og vi har prøvd alle. Det enkleste vil

Båtturer på West Lake kan unngås.
Båtturer på West Lake kan unngås.

være å gå langs vannet, men da skal man også være innforstått med at man kun vil få se deler av sjøen om man utelukkende ønsker å bruke en dag på West Lake som turistattraksjon. I mine øyne vil det klart beste være å leie en sykkel.

Sykkelutleiere står ved omtrent alle populære inn- og utganger til sjøens gangveier og prakker på deg sykler til billige priser. Det skal riktignok nevnes at kommunikasjonen kan være et problem da ingen av dem snakker engelsk, men hvis du ber resepsjonisten på hotellet skrive ned hva dere ønsker på en lapp, så skal det løse seg greit.

Båtturer selges også hvor du enten kan leie din egen tråbåt og farte rundt på sjøen i X antall timer, eller leie en båt med en privat sjåfør. Overpriset og sterkt overvurdert.

Dra til West Lake fra Shanghai?

Veldig mange lurer på om det er mulig å dra på en dagstur fra Shanghai til Hangzhou for å se West Lake. Og svaret er: JA, det er i høyeste grad mulig. Hangzhou Railway Station ligger ikke mer enn en halvtimes kjøring med taxi fra sjøen, noe som gjør at du har god tid til å se West Lake før siste tog «hjem» til Shanghai går rundt midnatt.

PS! Et svært godt tips er å kjøpe både tur- og returbillett på Shanghai South Railway Station/Hongqiao Railway Station (hvilken nå enn du drar fra) slik at du slipper å stå i kø når du skal tilbake til Shanghai.

Storslått natur og historiske kinesiske bygninger ligger i nær lokasjon til West Lake.
Storslått natur og historiske kinesiske bygninger ligger i nær lokasjon til West Lake.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.