Fakta om Shanghai


Innbyggertall: 23 millioner
Kinesisk navn:上海
Kjent for:
1. Skyskrapere
2.The Bund
3. French Concession
Shanghai er Kinas mest moderne by og maktsentrum for de virkelig store internasjonale selskapene i landet. Etter å ha bodd i Shanghai i to år kan jeg med hånden på hjertet si følgende: det er en flott by for turister, men de helt store kinesiske kulturelle perlene vil du nok heller finne andre steder.

Misforstå meg rett. Shanghai har et utmerket utvalg av aktiviteter for turister, men byen har samme status som New York har i USA – en smeltedigel for innflytelse fra alle verdens hjørner og nydelige skyskrapere som illustrerer den finansielle makten som finnes i byen.

En uke i Shanghai

DagSeverdighetPrisnivåBeliggenhet (distrikt)Les mer om attraksjonen
Dag 1The Bund (Wai Tan)GratisHuangpu DistrictLes mer her
Dag 2Pudong & skyskraperne100-300 RMB, avhengig av hvilken skyskraper du besøker.Pudong DistrictLes mer her
Dag 3Yu Garden (yu yuan)Gratis, men adgang til deler av parken koster 50 RMB.Huangpu DistrictLes mer her
Dag 4Det gamle franske kvarteretGratisFrench ConcessionLes mer her
Dag 5XintiandiGratisXintiandiLes mer her
Dag 6West Lake60 RMB hver vei med tog. Det å besøke West Lake er i seg selv gratis.Hangzhou (nærliggende by)Les mer her
Dag 7Jing'an Temple30 RMBJing'anLes mer her

Severdigheter

I denne artikkelen kommer vi til å ramse opp de områdene du «MÅ» se når du er i Shanghai. Dersom du ønsker litt dypere artikler for å finne noen skjulte skatter, så kommer vi til å poste dem senere – men dette er definitivt artikkelen for deg som kanskje bare har et par-tre dager i Shanghai og ønsker å få mest ut av dem.

The Bund

Når vi snakker om verdenskjente landemerker i Asia, så tror jeg The Bund topper listen. «Alle» har et forhold til de mektige skyskraperne som ligger tett-i-tett på Pudong-delen av Huangpu-elven.

Det beste og mest naturlige valget vil være å gå langs elvebredden og nyte utsikten slik at man står med benene godt plantet i Puxi og ser ut mot de gigantiske bygningene i Pudong (hvor «Shanghai Tower» or «Korketrekkeren» er hovedattraksjonene).

Kartografi over området:

Lokalt tips:

Gå av metrostoppet som kalles People’s Square og gå nedover hele West Nanjing Road helt til du kommer til The Bund. Det er en av verdens mest travle gate fylt med shoppingmuligheter, restauranter, gateselgere, underholdningsartister og …. Bokstavelig talt èn million mennesker.

Galleri (trykk på bildene for å få dem større):

Shanghai TV Tower

Blant de mange skyskraperne på Pudong-siden av The Bund vil nok Shanghai TV Tower

Shanghais TV-tårn.
Shanghais TV-tårn.

både være den mest kjente og den absolutt mest besøkte. Med sin karakteristiske arkitektur (3 “kuler” fordelt ut over en lang, smal bygning) stiger bygningen 468 meter over havet – og gir besøkende en storslått utsikt over Shanghai by.

Hvis du er av den litt vågale typen kan du våge deg ut på “glassbroen“, hvor du bokstavelig talt føler at du går i luften. Tro meg – jeg fikk virkelig utfordret min hysteriske høydeskrekk sammen med et ukjent antall kinesere.

Lokalt tips:

Ta metroen til Lujazui når du skal besøke Shanghai Oriental Pearl TV Tower. Svært få taxier gidder å kjøre hele veien fra Puxi til Pudong, og du kan i tillegg få deg en liten spasertur i det som ofte kalles “Shanghai Financial District”.

Galleri:

Overnatting i Shanghai

hotel-1330834_960_720
Shanghai er den byen i Kina med de definitivt høyeste hotellprisene. Du kan enten velge å bo billig på budsjetthotell i Shanghai – som jeg har skrevet en artikkel om her – eller velge å betale litt ekstra for å bo fint i noen dager. I forhold til europeiske priser vil du uansett ikke bli avskrekket av prisnivået.

Det er for øvrig også veldig viktig å være nøye på hvor i Shanghai man overnatter. Hotellene i Pudong ligger naturligvis en god del lavere i pris som følge av at man ved å bo her får en kronglete vei til Shanghais mange turistattraksjoner.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.