Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Vandrende langs den verdenskjente promenaden The Bund vil man få en utsikt som av mange verdenskjente fotografer har blitt stemplet som noe av «den flotteste arkitekturen i verden». En god idè vil være å besøke noen av disse skyskraperne for å få en (om mulig) enda bedre utsikt over Kinas mest moderne by. Og da er det viktig å vite forskjell på hvilke skyskrapere du kan besøke og hva de eventuelt har å tilby deg som turist.

Her er oversikten.

The Oriental Pearl TV Tower

Det mest kjente landemerke og selve symbolet på Shanghais utvikling er Oriental Pearl. china-1416763_960_720Med sin karakteristiske arkitektur (tre «bobler» som illustrerer de forskjellige etasjene/dekkene) har skyskraperen blitt en publikumsyndling blant turister i Shanghai.

Med sine 468 meter er tårnet det fjerde høyeste i Asia og sjette høyeste i verden. Som turist kan du velge mellom å gå til de forskjellige etasjene. «Hovedetasjen» for turister ligger 263 meter over bakken og inneholder blant annet et glassgulv hvor det føles ut som at man «går på skyene». Tro meg – dette er ikke et særlig behagelig sted for de av oss med høydeskrekk.

Restaurantbuffet

Om du ønsker deg en god kulinarisk opplevelse langt over skyene kan du prøve Oriental Pearl Tower Restaurant (旋转餐厅) som ligger 267 meter over bakken. Her får man en unik utsikt over alle delene av Shanghai mens man nyter et bedre måltid.Det finnes to ulike buffeter: lunsj (11:00-14:00 og koster 298 RMB) eller middag (17:00-21:00 og koster 328 RMB).

Restauranten «spinner rundt» hver andre time slik at man får muligheten til å nyte utsikten over hele Shanghai til hvert eneste måltid. Totalt finnes det bordplasseringer til maksimalt 350 personer, og det er veldig lurt å være tidlig ute med å reservere bord. Det vanligste vil være å få hotellet du bor på til å reservere bord for deg.

Åpningstidene er fra 08:00 til 21:30 og billettene varierer mellom 160 og 220 RMB avhengig av om du ønsker å komme deg opp på tredje dekk eller ei.

Bilde av Oriental Pearl Tower i Shanghai

Dette er et av mine mest spektakulære bilder fra Shanghai:

Oriental Pearl Tower i Shanghai. Foto: Reisetilkina.com

Jin Mao Tower
shanghai-960344_960_720

Jin Mao Tower er en annen av Pudongs mange skyskrapere. Per dags dato (2016) er Jinmao Kinas nest høyeste bygning med en totalhøyde på 421 meter.

Riktignok skal det sies at denne bygningen ikke er den mest spennende for turister i Shanghai. Øverste delen er nemlig eid av luksushotellet Shanghai Grand Hyatt og dermed tilgjengelig kun for noen av verdens rikeste mennesker. I de lavere etasjene er det kontorbygg. Allikevel vil det være mulig å kjøpe inngang til 88. etasje (som kalles «observation deck»), men det er på langt nær like godt besøkt som Oriental Pearl TV Tower.

Inngangspengene ligger på 100 RMB.

Shanghai World Financial Center

Financial Center til venstre. Jinmao til høyre.
Financial Center til venstre. Jinmao til høyre.

Den mest omtalte skyskraperen i Shanghai kalles Shanghai World Financial Center. På grunn av sin avslørende arkitektur blir den ofte bare referert til som «korketrekkeren». Da bygget ble ferdiggjort i 2008 fikk Shanghai verdens nest høyeste menneskeskapte utsiktspunkt 474 meter over Huangpu-elven.Historien bak «korketrekkeren»

Det er ikke bare smart arkitektur i form av estetikk som gjør at Shanghai World Financial Tower har det store «hullet» på toppen av bygningen. Bygningen er konstruert for å takle det harde været som noen ganger kan ramme den kinesiske østkysten. Hvis du ønsker å besøke en av Pudongs skyskrapere med høydeskrekk, så kan det vel ligge en liten trygghet i dette?

En drink på toppen

Den mest spektakulære og avslappende (ja, kombinasjonen er nemlig mulig) å besøke Shanghai Financial Tower på er ved å besøke baren på toppen kalt «100 Century Avenue». Baren har en lun og god stemning hvor folk gjerne slapper av med en ettermiddagsdrink og leser dagens økonominyheter.

Prisene på drikkevarer ligger (uheldigvis) rundt norske med en Gin and Tonic for 70 RMB og et glass vin for 80 RMB.

Allikevel er det definitivt verdt pengene. Hvis det er ett sted du skal gå for å slappe av og nye Shanghais utsikt i Lujiazui, så vil baren på toppen av «korketrekkeren» nok være min favoritt.

Egne bilder fra skyskraperne i Lujiazui

Her er noen bilder jeg har tatt da jeg har besøkt de enorme bygningene opptil flere ganger ved ulike anledninger.

Første bildet er tatt fra toppen av «Opptrekkeren». Bildet viser at man enkelt kan se ned på JinMao Tower fra 93. etasje:

Toppen av Jinmao Tower, sett fra «Opptrekkeren». Foto: Reisetilkina.com

Andre bildet ble tatt på en restaurant nær Jingan. Den viser at uansett hvor man befinner seg i Shanghai, så er skyskraperne ved Lujiazui rimelig markante:

Skyskraperne i Lujiazui sett fra Jingan Temple. Foto: Reisetilkina.com

Bilde fra baren i «opptrekkeren» tatt på en dag med mye luftforurensning:

Foto: Reisetilkina.com

Og et bilde tatt på en dag med veldig lite foruresning:

Foto: Reisetilkina.com

Det siste, og mektigste bilde, er da jeg sto ved Taco Bell i Lujiazui og fikk et bilde av tre av de største bygningene i området:

Foto: Reisetilkina.com

Dessverre fikk jeg ikke inkludert Oriental Pearl Tower da det lå bak meg da jeg tok bildet. Hvis man skal inkludere alle de fire skyskraperne, så blir man nødt til å stå i Puxi (The Bund) og ta bilde derfra.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.