Spørsmål:

Hei
Jeg flytter til Kina (Shanghai) i august for å studere 1 år og regner med det blir en del reising i Asia da. Vi er en gjeng på rundt 25 personer som reiser fra Norge. Derfor lurer jeg på om dere har noen tips til land, byer og attraksjoner som bør besøkes.

Slik ser listen min ut nå:

Land
Vietnam
Nepal
Fillipinene (Boracay)
India
Nord-Korea
Japan

Ang Nord-Korea har jeg to venner som nylig har vært her. Det koster 15 000 nok, og det innkluderer vist alt. Livvakter, guider, hotell osv. Usikker på hvor lenge de var. Men hva syns dere om det? Er 15 000 verdt det? Hvor strengt er det egnetlig? Har ikke satt meg helt inn i det landet der.

Har dere forslag til ting som bør oppleves?

Svar:

Hei, og takk for din henvendelse.

Bodde selv i Beijing som student i et år og tok turen innom Sør-Korea. Akkurat hvorfor man skal begynne å trekke mot Nord-Korea forstår jeg egentlig ikke. Det er både uetisk å støtte et diktatur økonomisk gjennom turisme samt at jeg ikke tror landet er særlig spennende i seg selv som vestlig turist. Det eneste du får oppleve er et kjedelig glansbilde.

Det å være i Nord-Korea er som å være på en kontinuerlig guidet tur. Du får ikke lov å forlate hotellet alene og blir vist rundt omkring. Jeg ville heller dratt noen andre steder, som Sør-Korea. Jeg tror alle som besøker Nord-Korea ser og opplever det samme, så du kan like greit bare se en dokumentar.

Jeg besøkte Seoul for rundt ett år siden og angrer ikke på det. Riktignok en by som er ganske lik Shanghai på mange måter – godt utviklet, stort antall skyskrapere og en by de lokale definerer som «landets internasjonale metropol«. Allikevel er det en del ny mat og drikke som kan oppleves i Sør-Korea. Selv om mange nordmenn ser på Vest-Asia som én og samme kultur, så finnes det definitivt en del forskjeller du kanskje ikke var klar over.

Seoul.
Seoul.

Thailand/Filippinene er også et yndet reisemål for nordmenn, men det er i utgangspunktet ikke noe poeng i å kombinere seks måneder i Shanghai med en ferie hit. Nå flyr Norwegian og andre flyselskaper såpass billig til Thailand at du lett kan separere disse reisemålene og fortsatt komme unna med det rent økonomisk.
Hva jeg mest av alt vil anbefale er å reise rundt i Kina. Nå som du først har ankommet verdens mest spennende land, så ser jeg ingen grunn til å forlate det. Ta deg en tur ned til Yellow Mountains eller besøk Beijing med alt byen har å by på. Hvis du kun er i Kina seks måneder har jeg faktisk nesten litt vanskeligheter med å se at det skal lønne seg å forlate landet.

Beijing kan være nydelig.
Beijing kan være nydelig.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.