Xintiandi er et gammelt bysentrum i den gamle franske konsesjonen i Shanghai. Etter at den amerikanske arkitekten Benjamin T. Wood slo seg sammen med det japanske utbyggingsfirmaet Nikken Sekkai har den eldgamle og historiske bydelen utviklet seg til å bli et yndet turistmål sentralt i Shanghai. Xintiandi er en bilfri sone som består av gamle bygninger på rekke og rad som har blitt omgjort til kafèer, restauranter og små butikker. Området er ikke stort, men vil av mange karakteriseres som det mest hyggelige stedet i Shanghai for en middag eller lunsj.

Hvordan ble Xintiandi så populært?

Etter oppussingen av Xintiandi begynte etter hvert turistene og strømme til. Mye av grunnen er den flotte arkitekturen og det faktum at man får et naturlig avbrekk fra

Xintiandi består av gamle og ærverdige bygninger.
Xintiandi består av gamle og ærverdige bygninger.

storbyens tjas og mas – midt i Shanghai. Xintiandi betyr «ny himmel og jord» på kinesisk og vil av mange kinesere bli omtalt som «det hippeste området i byen». Du vil nok se haugevis med nyrike kinesere med flotte designerbager og europeisk/amerikansk kleskode vandre rundt og/eller sitte ned med en kaffe i området.

Restauranter som Starbucks og Element Fresh er blant de mest kjente restauratene i området, men Xintiandi tilbyr også naturligvis mat fra hele verden.

Hva kan man gjøre?

La meg si det sånn: du kommer ikke til å bruke en hel dag i Xintiandi. Riktignok kan det være anbefalt for turister å komme hit litt utpå formiddagen og spise en god lunsj, før man går oppover hovedgaten Huai Hai Middle Road (Huaihai Zhong Lu) som forbinder Xintiandi og French Concession. Det vil nok være best å besøke en av de mange fortausrestaurantene om våren, sommeren eller høsten da mye av poenget vil være å kunne sitte utendørs midt i Shanghai og føle at man er i en søreuropeisk liten landsby.

For de shoppingglade kan det nevnes at en av de mest moderne kjøpesentrene i Shanghai ligger helt sør i Xintiandi. Her kan man vandre langs luksusbutikker som selger alt fra smykker og klær til elektronikk og suvenirer. Merk deg at prisnivået er relativt høyt i forhold til mange andre kjøpesentre i Kina.Hvordan kommer man seg dit?

Det enkleste vil være å ta subway til stasjonen som heter Xintiandi (linje 10). Ellers fungerer det også godt med taxi.

De mest populære restaurantene i Xintiandi

Turister og utlendinger virker helt klart å ha tre store favoritter når de besøker Xintiandi til lunsj eller middag. Starbucks ligger helt klart best til ved den nordlige inngangen til området og tilbyr både uteservering og to hyggelige etasjer. Dette er riktignok et svært populært sted for en kaffelunsj, så det anbefales å komme før klokken 11 dersom man ønsker seg sitteplass.

Element Fresh er en kjederestaurant som har sandwich, burger og et stort utvalg salater på menyen. Et godt valg dersom du ønsker å spise vestlig mat i rolige omgivelser.

Min favoritt i Xintiandi er riktignok Simply Thai – også en kjederestaurant som er kjent over hele Shanghai. Her får man utsøkte thailandske spesialiteter tilberedt av thai-kokker som virkelig kan sitt fag. Her er et bilde jeg tok sist jeg var der:

Mat fra Simply Thai, Xintiandi.
Mat fra Simply Thai, Xintiandi.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.