Reiser til Kina kan være en spennende og minneverdig opplevelse. Men det å bruke kredittkort mens du er der kan virke skummelt og utfordrende. Det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal bruke kredittkortet sikkert og effektivt når man er på reise i Kina.

Det kan være vanskelig å orientere seg i de lokale reglene og retningslinjer. Det er derfor viktig å være klar over noen sentrale tips og regler for kredittkortbruk når man er i Kina. Kinas økonomiske system er mye mer avansert og utviklet enn mange andre land. Det er derfor viktig at man sjekker at kredittkortet er akseptert før man reiser.

Mange av de større hotellene, restauranter og butikkene aksepterer kredittkort. Det er imidlertid noen sammenhenger der kontanter er det eneste betalingsmiddelet som aksepteres. Det er viktig å være oppmerksom på vekslingskurser og konverteringsgebyrer når man bruker kredittkortet i Kina. Prisene kan variere stort fra sted til sted, så det er lurt å rådføre seg med banken før man reiser. Det er også viktig å være oppmerksom på eventuelle ekstra avgifter som kan påløpe når man bruker kredittkortet.

I denne artikkelen ønsker vi å gi deg full oversikt over hvordan du bruker kredittkortet trygt og sikkert når du er på reise i Kina.

Det er nemlig mange nordmenn som blir svindlet når de drar til Det Fjerne Østen. Og dette er noe vi for alvor ønsker at turister unngår.

Vi vil gå gjennom alle aspekter av kredittkortbruk, fra hvordan du finner ut hvilke kredittkort som er akseptert til hvordan du unngår avgifter og uventede kostnader. Vi vil også gi deg noen tips om hvordan du kan spare penger på kredittkortbruk i Kina.

Veldig få butikker og restauranter aksepterer norske kredittkort

Kina er et av verdens største og mest spennende markeder, men det er også et marked som har noen unike utfordringer – spesielt når det gjelder betaling. Det er få norske og vestlige bankkort som aksepteres i Kina, noe som kan gjøre det vanskelig for utenlandske besøkende å betale for varer og tjenester. Det er ikke mangel på betalingsmåter i Kina, men det er en klar preferanse for lokale kinesiske betalingsmåter.

Kinesisk mobilbetaling er en av de mest populære betalingsmåtene i Kina, og det er nær sagt overalt. Kinesisk mobilbetaling er rask og enkel, og det er tilgjengelig via alle de store mobiltelefonoperatørene. Det er også mulig å betale med kontanter, som er den mest populære betalingsmåten blant de lokale kineserne. Det er mange årsaker til at norske og vestlige bankkort ikke aksepteres i Kina.

Det er fordi Kina har et strengt regelverk for betalinger, som kan gjøre det vanskelig for utenlandske selskaper å få tillatelse til å akseptere slike kort. Det er også mange andre lokale betalingsmåter som kan være mer populære blant kineserne, som gjør det vanskelig for utenlandske selskaper å konkurrere.

Utenlandske besøkende til Kina bør derfor være klar over at det er få norske og vestlige bankkort som aksepteres. I stedet bør man fokusere på å bruke kinesisk mobilbetaling og kontanter når man skal betale for varer og tjenester. Dette er den mest effektive og sikreste måten å betale på i Kina.

Vi anbefaler å lese Finansdudens artikkel som heter «Kredittkort på reise: Fordeler, ulemper og økonomiske tips«. Her kan du nemlig lære deg mye om fornuftig kredittkortbruk i Asia. Quora har også en egen tråd hvor utenlandske turister klager på at deres kredittkort ikke kan brukes i Kina…og den tråden kan leses her. 🙂

Slik kan du betale med mobilen din i Kina (video)Konklusjon

Konklusjonen er at norske Kina-turister bør være bevisste og forsiktige når de bruker kredittkort på turen. Det er viktig å være klar over at utenlandsk bruk av kredittkort kan medføre ekstra gebyrer og andre kostnader, og også at skjulte avgifter kan legge seg over de opprinnelige kostnadene. Dermed er det lurt å velge et kredittkort som er designet for utenlandske reiser, som gir ekstra fordeler som gebyrfrihet, reiseforsikring og konverteringsgebyrer.

Det er også viktig å sørge for at kortet ikke blir stjålet, og å holde alle kortdetaljer og bankinformasjon trygt og sikkert. Man skal alltid sørge for å ha nok kontanter tilgjengelig, da dette ikke medfører noen kostnader.

Ved å bruke disse tipsene kan norske Kina-turister være trygge på at de får mest mulig ut av sine kredittkort, samtidig som de er sikre på at de ikke blir utsatt for uønskede gebyrer.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.