Et av Beijings absolutt mest kjente landemerker etter de storslåtte Olympiske Lekene 2008 er stadioen Gjøkeredet. Bird´s Nest (som er det engelske navnet) ligger sentralt plassert i hoveddelen av Olympiaparken i Chaoyang District. Den ble bygget for å være sentrum av begivenhetene under OL 2008 og øvelser som fotball, diskokasting og sprint foregikk alle her. Etter at de olympiske leker ble ferdiggjort har Gjøkeredet fungert som en turistattraksjon og arrangør for mange større sportsbegivenheter i Beijing.

olympics-18632_960_720
Beijing-OL var en stor suksess for byen og landet.

Arkitektjobben ble gjort av et trekløver bestående av den sveitsiske arkitekten Jacques Herzog, franskmannen Pierre de Meuron og kineseren Li Xinggang. Arkitekturen har vunnet flerfoldige priser og har seilet opp som et av de mest minneverdige kunstverkene i nyere historie. Totalkostnadene på byggingen av stadionet kom på rundt 2,5 milliarder norske kroner.

Stadionkapasitet og arrangementer

nest-stadion
Stadionkapasiteten ligger på 80,000 – med en mulighet til å øke dette til 91,000 ved bruk av midlertidige seter. I tillegg til dette er stadionet formet slik at man kan bruke det til ”alt” av aktiviteter. Fotballkamper mellom større internasjonale klubber (Manchester United, Juventus, Manchester City, Real Madrid etc.) er bare et eksempel på hva Gjøkeredet har blitt brukt til etter 2008. Hver vinter arrangeres det ulike ski- og snowboardkonkurranser i Olympiaparken i Beijing, og Rykkinns store sønn Ståle Sandbech er én av mange deltakere som har gjort det godt.Pris:Det koster ingenting å besøke den Olympiske Parken, men 80 RMB å komme innenfor portene til Gjøkeredet.
Transport:Enten kan du ta taxi til Den Olympiske Park (ligger svært sentralt i Beijing) eller så kan du bruke Subway Line 8 og gå av ved stoppet "Olympic Park". Da er du bare et steinkast unna Gjøkeredet.
Kinesisk navn:国家体育场

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.