Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Shanghai er et meget populært turistmål for nordmenn som reiser til Kina og man kan ikke unngå å komme unna Det gamle franske kvarteret (DGFK) når man besøker byen. Området er fylt med vakre bygninger og eldgammel interessant historie som forteller mye om dagens Shanghai.

Hva er Det gamle franske kvarteret?

peoples-republic-of-china-939036_960_720
Geografisk sett kan man ikke oppleve hele området da det strekker seg over mer enn 8 kilometer vestover fra The Bund. Det Gamle Franske Kvarteret er et hipt område hvor utlendinger liker å oppholde seg i stor grad. En meget stor del av Shanghais expat-miljø holder til her.

Mye av DGFKs berømmelse er et resultat av de lange, nydelige gatene som er perfekt for en gåtur. Mange av dem er designet i en sør-europeisk stil med store palmelignende trær tett-i-tett på hver sine side av gaten. Når du er i DGFK kan du ikke gå glipp av den store variasjonen av hippe gatekafèer og restauranter, barer, lokale bryggerier, kunstgallerier og antikkbutikker. Dette er virkelig området for deg som ønsker å besøke den litt «lokale» delen av Shanghai vekk fra de store skyskraperne og menneskemengdene.

lv-1163941_960_720

Kjente gater

Wukang Lu (Wukang Road)

Wukang Lu er en nydelig gate – stor og vakker – med utendørskafèer på rekke og rad. Man føler nesten som at man vandrer gatelangs i en liten by i Europa når man kikker inn på de halv-fylte gaterestaurantene med engelskspråklig meny. Her kan man virkelig få mat fra hele verden, men med et fokus på å servere «western cousine» til turister og expats.

Sidegaten til Wukang Lu heter Fuxing Lu og har et litt mer «underground»-preg med tatoveringssjapper og kunstbutikker. Selv synes jeg det er utrolig moro å vandre runt i de forskjellige kunstbutikkene og se om jeg kan finne noen skjulte skatter. Et yndet sted for kunstelskere fra hele verden.

Huai Hai Zhong Lu (Huaihai Middle Road)

HuaiHai Zhong Lu er en av de mest kjente shoppinggatene i Kina. Her står flaggskipbutikker fra kjente internasjonale merkevarer som Louis Vuitton, Hermes og Dolce & Gabbana på rekke og rad med fantastiske fasader. Kjente lokale merker som Huawei og One Plus er naturligvis også godt representert i gaten.

Gaten knytter sammen People`s Square og «slutten» på det franske kvarteret i den andre ende. Hvis du ønsker deg en lang gåtur, så kan du gå helt til People`s Square og deretter skifte til gaten West Nanjing Road – hvor du etter hvert ender opp ved The Bund.

Noe spesielt å oppleve?

Det finnes naturligvis et hundretalls butikker, restauranter og cafèer man kan oppleve i French Concession. Som et generelt tips vil jeg anbefale å ikke bare spasere i de aller mest kjente gatene da det kan bli litt ensformig.

En hovedregel er: dess mindre gatestørrelsen er, desto mer lokale varer kan kjøpes.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.