Hvis man vurderer å dra til Kina på et eller flere semestere, så kan det virke betryggende og interessant å få et innblikk i hvordan andre nordmenn har opplevd studenttilværelsen i Midtens Rike. Da jeg dro ned til Kina for første gang som student i 2014 gjorde jeg i hvert fall 20 forskjellige Google-søk med forskjellig hell. Noen blogger hadde utdatert informasjon mens andre igjen rett og slett ikke virket å skrive om informasjon som var relevant for de store massene (en hel haug med private bilder og beskrivelser av bekjente var ikke alltid like aktuelt).

Her har jeg valgt å samle alle de norske studentbloggene fra Kina som kan være verdt å lese før avreise til Kina.

Michael for DN

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 05.52.47
Foto: Skjermbilde fra DN.no.

Link: http://www.dn.no/blogg/michael_36
Studentby: Shanghai & Beijing
Poster fra: 2015 og 2016.

Beskrivelse: En av Dagens Næringslivs mange studentblogger fra Kina. Det kan virke som at DN plukker seg ut èn eller to bloggere årlig (noe jeg fikk bekreftet etter en mailutveksling med dem) som skal representere norske studenter i Kina. Michael har en fin skrivestil og plukket ut emner som er aktuelle for studenter i Kina. Til tross for at han blogger for DN, så bærer ikke bloggen av et påtatt og pretensiøst «økonomistudent»-preg, noe tidligere DN-bloggere fra Kina og USA har slitt en del med.

The China Boss

Foto: Skjermbilde fra DN.no.

Link: https://thechinaboss.com/
Studentby: Shanghai & Beijing
Poster fra: 2020-2022

Beskrivelse: Yang har bodd i Kina hele sitt liv.

Hennes søster har bodd i Norge, noe som gjør at hun har god erfaring med norske forhold. Derfor liker jeg også å lese noen av postene som befinner seg i krysningspunktet mellom «Norge og Kina».

I og med at Norge og Kina har en litt brokete nyere historie, så er det fint å lese postene som setter et kinesisk perspektiv på Norges handel og nordmenns turisme med Kina.

«Kinaingeniørene»

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 06.02.43

Linkhttps://kinaingeniorene.wordpress.com/
Studentby: Yichang (i Hubei-provinsen)
Poster fra: 2012 og 2013

Beskrivelse: En liten nisjeblogg om en haug med norske ingeniørstudenter som har lokalisert seg i den «lille» landsbyen Yichang (Wikipedia-artikkel her) – en by som «kun» teller 4 millioner innbyggere. Bloggen virker primært å være skrevet for folk som allerede har kjennskap til personene som er involvert, men du kan absolutt få en del informasjon om hvordan det er å være norsk student i en av de mindre kjente byene i Kina.

Bloggen passer kanskje best for deg som ikke skal studere i verken Shanghai eller Beijing.

Tomas i Kina

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 06.13.06

Linkhttp://www.tomasikina.com/
Studentby: Beijing
Poster fra: 2015 og 2016

Beskrivelse: Gode skildringer fra en økonomistudent på et års studie i Beijing. Tomas klarer ikke bare å skildre hvordan det norske fellesskapet fungerer i Beijing, men gir oss et usminket innblikk i hvordan man som norsk student opplever den kinesiske kulturen på godt og vondt. Selv er jeg stor fan av hans «anmeldelse» av sjekkeappen Tantan (den kinesiske ekvivalenten til Tinder).

Det eneste minuset med bloggen er den litt kronglete navigeringen som gjør alt litt lite oversiktelig. Ellers er det mye egenproduserte og fine bilder i Tomas sine bloggposter. Det settes pris på.

Vinkekatt – reisebrev fra Taipei

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 06.23.31

Linkhttp://vinkekatt.com/
Studentby: Taipei (Taiwan)
Poster fra: 2010-2014

Beskrivelse: «Vinkekatt» gjør seg ikke bare flid med bilder og tekst, men tilbyr også et bredt spekter av forskjellige artikler om alt du kan tenke deg. Til tross for at jeg nå har brukt rundt en halvtime klarer jeg ikke finne en bedre beskrivelse av bloggen enn det hun selv presenterer i sin biografi:

«Denne bloggen er en blanding av reiseblogging, språknerding og kinesisk/østasiatisk kultur og samfunn-ing.».

Absolutt verdt å lese for deg som skal være student i Taipei.

PS! Navnet «vinkekatt» refererer til et kjent fenomen du helt sikkert kommer til å oppleve når du bor i Kina – nemlig disse batteridrevene kattene som står på hver peishylle i hele Kina.

Henriette i Shanghai

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 06.41.34

Link: https://henrietteishanghai.wordpress.com/
Studentby: Shanghai
Poster fra: 2014 og 2015

Beskrivelse:
Dette er den norske studentbloggen fra Kina som har de aller beste bildene. Til tross for at Henriette studerer i det sentrale Shanghai, så tar hun leserne med på en reise også til andre spennende byer i Kina (Beijing og Hangzhou blant annet) – hvor hun dokumenterer disse reisene med svært gode og levende bilder.

Savner du din blogg her?

Vet du om en god «Kina-blogg» fra en norsk student eller ønsker du å promotere din egen blogg? Vi tar gladelig i mot tips i kommentarfeltet og svarer deg etter all sannsynlighet innenfor 24 timer.

Legg igjen ditt navn/nick og linken til bloggen din, så skal vi nok klare å oppdatere listen så fort det lar seg gjøre.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.