Det er 7020 kilometer mellom Oslo og Beijing. Betydelig lengre avstand er det til den kinesiske hovedstaden hvis man reiser fra Trondheim, Bergen, Tromsø eller Stavanger. Derfor er det mest naturlig å velge det fremkomstmiddelet som tar kortest tid. Fly er fortsatt det eneste realistiske alternativet når man reiser til Kina fra Norge.

Men det er ikke alltid flyet går til riktig tid. I denne artikkelen skal vi ta for oss hvilke rettigheter du besitter når flyselskapet svikter.

Hvor kan man få en fullstendig oversikt over hvilke rettigheter man har?

Internett er fylt av nettsider med gammel informasjon. I og med at reglene til stadighet endrer seg, er det viktig å vite hvor man bør henvende seg for gjeldende regelverk. Du kan derfor besøke nettsiden kalt forsinket fly rettigheter for å finne en totaloversikt.

Her finner du blant annet informasjon om:

– Hvilke regler som gjelder innenfor EU når det kommer til kompensasjon til flypassasjerer. Merk også at reglene gjelder for fly som drar fra Europa, men har som mål å lande utenfor EU (Kina inkludert).

– Hvor lenge man eventuelt må vente før man har krav på tilbakebetaling fra flyselskapet.

– Hvor mye penger man har krav til å få utbetalt ved de ulike scenarioene.

Hva er sannsynligheten for at man får tilbake penger hvis man klager?

Den er faktisk ganske stor. Flyselskapene prøver naturligvis å skjerme deg fra den nyttige informasjonen. De har en helt tydelig agenda og egeninteresse i å ikke opplyse om hvilke rettigheter kundene har.

Hvis du kjenner til hvilke muligheter du har og sender inn en “klage” til de riktige instanser innen rimelig tid, så er det stor sannsynlighet for at du får penger igjen. Det kan koste utrolig mye penger å reise til Kina. Derfor er det også viktig å ta riktige avgjørelser ved kansellert eller forsinket fly. Det kan du nemlig spare utrolig mange penger på.

Er det noen flyselskaper man generelt bør holde seg unna?

Ja. Aeroflot. Har selv flydd med dem ved èn anledning, og har skrevet om det i denne bloggposten. Sure flyverter, elendig mat, stupfulle medpassasjerer og dårlig stand på flyet. Det hjelper heller ikke at man blir tvunget til å vente i transit i Moskva – en av de tristeste flyplassene jeg noensinne har satt mine ben i.

Dagens Næringsliv publiserte en artikkel som viste til de mest punktlige flyselskapene i verden. Her kan vi finne flere av dem som har gode forbindelser mellom Norge og Kina. KLM ligger på andreplass, og Finnair kan du finne (no pun intended) på tiendeplass.

Hvis du er redd for å stå fast når du skal ut og fly, så kan det være en god idè å finne ut hvilke flyselskaper som har de fleste kanselleringene/forsinkelsene før du bestiller billett.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.