Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Kinesisk musikk kan være nyttig i to sammenhenger:

1) Når man lærer seg kinesisk.
2) Hvis man rett og slett bare har lyst til å høre musikk fra en veldig annen kultur.

Selv har jeg opp gjennom årene hatt begge behov, og har dermed også lyttet til en god del kinesiske sanger. I og med at jeg har klart å filtrere ut mye dårlig (og tro meg: det er nok av dårlig kinesisk musikk der ute), så sitter jeg igjen med en ganske god liste.

Her er de seks mest catchy/fine kinesiske sangene.

1. «Tonghua» (Fairytale)

Dette er nok den første sangen alle som nærmer seg et middelmådig mandarin-nivå lærer seg. I og med at teksten er såpass enkel, så trenger man ikke slite alt for mye for å kunne dra på karaokebar og imponere lokalbefolkningen.

2. «Si le duo yao ai» (De døde ønsker også kjærlighet)

Jeg har møtt flere som har uttalt at dette ofte beskrives som en kinesisk versjon av Queens «Bohemian Rapsody». Du får selv bedømme.

3. «Xiao pingguo» (Et lite eple)

Irriterende, men catchy. Populariteten den oppnådde i Kina forteller at sangen fortjener å være på listen.

4. «Pao mo» (Såpeboble)

G.E.M. er en av Kinas største kjendiser (https://www.reisetilkina.com/dette-er-kinas-storste-kjendiser/), og det er sanger som «Pao Mo» som har gjort henne kjent. Rett og slett en perle av en ballade.

5. «Xihuan ni» (Jeg liker deg)

Enda en sang av G.E.M. Da hun opprinnelig er født i Hong Kong, så behersker hun både standard mandarin og kantonesisk. Der «Pao Mo» blir sunget på mandarin (som man snakker i fastlands-Kina), så går sangen «Xihuan Ni» på kantonesisk. I refrenget kan du høre at hun ikke uttaler «Xihuan ni», men faktisk «Hei Fu Nei»….

6. «Ye Qu» (….umulig å oversette)

Jay Chou gjør en god figur. Hvis du noensinne skal vise til en kineser at du har fordypet deg i litt god, gammeldags popmusikk, så bør du sette denne på Spotify. De vil elske deg.

Kjenner du til andre kinesiske sanger som burde bli nevnt på listen? Vennligst legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under og så skal jeg se om jeg kan få lagt dem til.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.