Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Hvor mye koster det å ta den transsibirske jernbanen?

Det er veldig mange norske turistbyråer som tar utrolig mye mer penger enn hva de egentlig skal for å sende nordmenn på den transsibirske jernbanen. De nettstedene jeg har sett som er «nært tilknyttet turiststrømmen i Kina» tar opp mot 50 % provisjon på hver eneste billett de selger på den verdensberømte togruten.

Så…hvor mye koster egentlig en reise på den transsibirske jernbanen?

Rundt £ 555 (altså rundt 6000 kroner) koster det for en enveisbillett fra Moskva til Beijing inkludert en seng i en 4-sengs sovelugar – noe som er vanlig å kjøpe. Om du har preferanser for hvem du ønsker å bo med eller ønsker en egen lugar, så vil nok prisen øke.

Om dere er ett par som reiser sammen og dere ønsker en seng i en 2-sengs sovelugar presses prisen opp til sånn cirka £ 780 – noe som blir i overkant av 8000 kroner.

Oppdatering: Priser på den transsibirske jernbanen i 2019:

Her er et skjermbilde jeg tok fra nettsiden transsib.com, som virker å være den mest pålitelige kilden til å oppgi priser på den transsibriske jernbanen:

Priser på den transsibirske jernbanen. Foto: Transsib.com

Som du ser, så koster det fortsatt rundt 8000-9000 kroner å ta et tog som går direkte fra Moskva til Beijing. Hvis du legger til at det koster et par tusen kroner for flybilletter til Moskva, og kanskje 4000 kroner fra Beijing til Norge, så får du noen totale transportkostnader på rundt 15,000 norske kroner.

Hvis du ønsker å stoppe på steder på veien øker billettprisen noe, men ikke enormt. Du skal nok fortsatt ha råd til å ta den transsibirske jernbane helt fra Moskva til Beijing uten å bli ruinert – det er tross alt ikke Norge du reiser igjennom!

Legg på togbilletter fra Oslo til Moskva (eventuelt flybilletter) til rundt 500-750 kroner per person – og du er klar for en episk reise fra Russland til Kina.

Husk også at du skal skaffe deg visum til både Kina og Russland før du legger ut på en sånn reise.
moscow-1556561_960_720

Visumkostnader

Ikke glem kostnadene for visum. Visum til Kina er noe vi har skrevet en god del om her tidligere, og kan fikses ved å enten møte opp på den kinesiske ambassaden eventuelt kjøpe en leveringstjeneste hos et byrå som gjør dette for deg.

Per dags dato koster et visum til Kina 600 norske kroner (oppdatert 2019). Bruker du et uavhengig byrå vil nok prisen gå opp til 1500 eller mer.

Den kinesiske ambassaden i Oslo ligger ikke veldig langt fra Ullevaal Stadion. Du har gangavstand fra Vinderen T-banestasjon.

passport-1402632_960_720

Mat og drikke
I tillegg skal du huske på at du trenger å kjøpe mat underveis – noe som er dyrt i forhold til russiske priser. Men i forhold til her hjemme i Norge, så er det nok rundt halv pris av hva du er vandt til. En god idè er å ta med seg en del mat fra Moskva som dere selv kan tilbrede på lugaren.

Og til slutt kan vi friste med den beste videoen om den transsibirske jernbane på YouTube:

ÈN KOMMENTAR

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.