I mitt aller første møte med Kina tilbake i 2010 bodde jeg en uke på RedWall Hotell. Lite visste jeg hvor sentralt jeg faktisk bodde i Beijing, men det er noe jeg kommer tilbake til senere. RedWall Hotell ligger cirka en 45 minutters taxitur unna Beijing Airport og det anbefales virkelig å komme seg dit med taxi dersom du har en del bagasje. Nærmeste subway-stasjon (South Luogo Alley) ligger rundt 10 minutters gange fra hotellet og kan være vanskelig å finne uten å være lokalkjent.

Hotellet ligger avskjermet fra støy og trafikk, men stadig vekk sentralt. Her kan du se hvordan hotellet ligger:

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 07.54.08

Hotellrommene er helt OK. De er nok ikke i det største laget, men prisen gjenspeiler også den kvaliteten man får. Sengene var myke og vi opplevde ikke på noe tidspunkt at vi kom hjem til et skittent rom. Meget behagelig service.

Vaskedamen skal virkelig ha creds for den jobben hun gjorde. Ga henne også et pent smil

RedWall Hotells fasade.
RedWall Hotells fasade.

hver gang hun banket på døren og lurte på om hun skulle vaske.

Resepsjonen er stor og personalet er vennlige. Da min daværende kjæreste ble syk spurte vi om hjelp til å skrive ned navnet på sykdommen og/eller medisinen på kinesisk. Men da slapp en av dem alt han hadde i hendene og valgte å bli med oss på en tur til det lokale apoteket – helt gratis. Tommel opp for eksellent service.

Hotellfrokosten er veldig god, men også «spesiallaget for kinesere». Du finner altså ikke særlig mye vestlig mat her, men man kommer vel kanskje heller ikke til Kina for å bøtte i seg grovbrød og hamburgere. Ris, pasta og diverse grønnsaks- og kjøttretter preger en ellers god og hyggelig frokostbuffet.

Og det beste av alt?

Hotellet ligger altså 200 meter (-TO HUNDREDE METER-) fra Den Forbudte By. Med andre ord fungerer RedWall Hotell som en magnet på turister som bokstavelig talt ønsker å bo så sentralt som overhodet mulig. I tillegg er det under èn kilometers gange til WangFuJin-gaten som er kjent for å servere alt mulig av «snacks» til de lokale (sjekk bildet).

Wanfujing-gaten i Beijing.
Wanfujing-gaten i Beijing.

Bilder fra hotellet (klikk for å forstørre dem):

Bestill nå

Om du ønsker å bestille hotellet kan du klikke her (Hotels.com).

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.