Alle som har våget seg inn på diverse hotellnettsteder for å sjekke priser i Shanghai vet at man kan få litt bakoversveis. En del nordmenn tenker naturligvis at det er en klar korrelasjon mellom «hotell i Asia» og «lave priser». Så feil kan man ta.

Shanghai er en verdensmetropol som ofte får tilnavnet «Kinas svar på New York» skjønner man kanskje at hotellprisene ikke gjenspeiler gjennomsnittet i Asia. Mandarin Oriental har faktisk verdens dyreste suite i hjertet av Shanghai som rommer 788 kvadratmeter og har ALT inkludert. Ja, alt.

Uansett: for oss dødelige finnes det også en del gode alternativer i Shanghai som er tilpasset er normalt/lavt feriebudsjett. Begge hotellene har jeg selv prøvd, noe som gjør at jeg har et godt grunnlag for å anbefale dem. Og altså – her er de to absolutt billigste hotellene for utlendinger i Shanghai. Om du ønsker å «oppgradere standarden» litt, så er du i feil artikkel.

Jinjiang Inn Shanghai South Train Station
4281497_9_z

På dette hotellet får man hva man betaler for. Det er meget lave priser, noe som gjenspeiles på både hotellets interiør og eksteriør. Allikevel er det mange gode ting å si om Jinjiang Inn-kjeden i Shanghai. De har hoteller nær sagt over hele Shanghai, noe som i utgangspunktet i seg selv er et kvalitetstegn.

Hvis man ønsker et billig hotell i sentralte omgivelser (Xi Jia Hui, som er området til hotelletligger bra til i forhold til mange av Shanghais severdigheter), så vil dette hotellet være midt i blinken. Men om du krever et minimum av engelsktalende personale og/eller store rom.

Hotellrommene er rene og har akkurat hva du måtte trenge til noen gode netter (myk seng, tannbørste, godt bad etc.).  Du tar ikke inn på Jinjiang for å virkelig kose deg ihjel når du er i Shanghai, men jeg følte ikke at jeg manglet noe da jeg bodde her.

Og tro meg: ingen av de ansatte snakker særlig godt engelsk. De hadde riktig nok èn person som kunne guide oss når vi skulle finne frem til en spesifikk restaurant. Ellers klarte vi å finne frem på egenhånd.

Her kan du jo se på kartet hvor mange metro/subway-stasjoner som ligger i umiddelbar nærhet til hotellet, og forstå at det faktisk er et ganske pulserende område med mange butikker, restauranter og barer:

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 04.05.32

Bilder fra hotellet (klikk for å få dem større):

Link til hotellet finner du her.

Amersino Hotel

5398280_5_z


Til tross for at hotellet ligger litt utenfor sentrum (nordover) er det et fint alternativ. Det som irriterte meg mest med dette hotellet var at det lå et godt stykke fra subwayen, noe osm gjorde at vi ofte måtte ty til taxi når vi skulle komme oss rundt i Shanghai.

Litt små rom, men en fantastisk kinesisk restaurant i første etasje hvor man nesten kan få i seg middagsmat hver eneste dag.

Hvis man er turist som bare «svipper innom» Shanghai og ønsker seg et billig sted å bo, så vil dette være et godt alternativ. Litt dyrere enn Jinjiang Inn, men det er fortsatt såpass billig at prisen ikke engang er verdt å nevne.

Bilder fra hotellet (klikk for å få dem større):

Link til hoteller finner du her (Hotels.com).

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.