Hvis man er glad i te eller har en interesse for å forstå hvordan te i verdensklasse lages, så har man et utmerket utgangspunkt for akkurat det når man er i Hangzhou. Hvis Marco Polo, som myten tilsier, gjorde seg ferdig med Hangzhou på èn dag, så er det tre ting han ville ha husket: West Lake, den utsøkte maten og Longjing te. Til tross for at teen produsert her blitt kalt «Longjing tea», så er det mange som kaller selve plassen for Meijiawu Tea Village Hangzhou.

Longjing Imperial Tea Garden passer riktignok bedre til det kinesiske navnet (老龙井御茶园), og det er dette du skal vise frem til eventuell taxisjåfør/resepsjonist på hotellet/reiseguide når du skal forklare han/henne at du ønsker å svippe innom en av Hangzhous mest eksotiske plasser.

Og tro meg – i Longjing vil du få bekreftet alle fordommene du hadde om kinesisk teproduksjon. Eldre kvinner og menn med stråhatter som håndplukker de grønne tebladene mens det i bakgrunnen står høyreiste fjell med vannfall som snytt ut av et Edvard Munch-fotografi. Hvis du noen gang har hatt et romantisk forhold til den teen du drikker hjemme, så vil du neppe bli skuffet i Hangzhou.

Det jobbes hardt på teplantasjen i Hangzhou.
Det jobbes hardt på teplantasjen i Hangzhou.

God te, men bedre natur

Selve teen smaker som god «grønn te» som serveres til sjeldenhet hjemme i Norge. Når du får vite at kiloprisen i høysesongen (april – mars) går for rundt 6000 RMB/kiloen, så har du kanskje en forståelse for hvorfor dette blir ansett som en av de beste områdene for tedyrking i verden.

Det finnes to måter å smake Longjing te på. Enten kan du bli med på en dagstur hos en reiseguide (koster opptil 1000 RMB per person) slik at du selv får smakt den teen du håndplukker, eller så kan du kjøpe te direkte fra en av bøndene som holder til der oppe.

Allikevel er det selve naturen og opplevelsen du bør komme for å se. Longjing Imperial Tea Garden er selve symbolet på sunn og frisk teproduksjon, og absolutt et sted verdt å besøke når man er i Hangzhou.
Hvordan tilbrede teen

Hvis du først har brukt sparepengene på Longjing te, så bør du også klare å tilberede det ordentlig. Dette er en video jeg fant som ikke er ulik den introduksjonen jeg fikk da jeg besøkte temarkene.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.