Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Etter å ha flydd tur-retur Kina-Norge de siste 5 årene har jeg funnet noen strategier som gjør at man finner de billigste flybillettene. Dette er en metode som aldri har sviktet meg, og da er det vel på tide å dele den med leserne av Reisetilkina.com.

Hvordan finner man de billigste flybillettene til Kina?

Det gjør du gjennom å sammenligne priser fra forskjellige flyselskaper. Og i skrivende stund finnes det to nettsider som er i særklasse:

Momondo

Det er veldig få nordmenn som ikke har fått med seg Momondo. De har drevet aggressiv markedsføring med reklame på nett, på TVen og i aviser. Men de har også utviklet den absolutt sterkeste søkemotoren for flybilletter i hele Europa.

Link: Momondo.no.

Travellink

En nettside som kanskje går litt under radaren til de fleste er Travellink. En meget god platform som fungerer på helt samme måte som Momondo. Man plotter rett og slett inn ønsket destinasjon samt datoer, og vipps – så har man flere tilbud å velge mellom.

Link: Travellink.no.

PS! Merk at både Travellink og Momondo ofte viser de samme resultatene. Allikevel kan det være små avvik, noe som gjør at jeg vil sterkt anbefale å sjekke begge selskapene før man kjøper flybilletter til Kina.

Demonstrasjon: slik fungerer Travellink og Momondo

Nå vet jeg ikke om det krever en større introduksjon da brukergrensesnittet er ganske intuitivt og enkelt. Men sånn ser det ut når man søker opp billetter fra Oslo til Beijing i perioden 15.-25. Januar hos henholdsvis Momondo og Travellink:

Skjermbilde: Momondo.no.

Momondo fant et alternativ til 3602 NOK. Riktignok en ganske heftig flytid (44 timer) – og derfor er det ofte lurt å trykke på «Beste». Hvis du bestiller en lang tur ved en feil, så har du gått på en smell.

Skjermbilde: Travellink.

Som du ser, så ble alternativet til Travellink litt dyrere. Derfor er det ofte smart å sammenligne priser hos begge søkemtorer for å sikre seg at man har sjekket alle mulige alternativer der ute.


Aeroflot, SAS, Finnair og Lufthansa

Som sagt: Etter å ha bodd i Kina i fem år har jeg brukt en god del timer på internett for å finne de billigste måtene å fly til og fra Norge på.

Og jeg har egentlig funnet ut at utvalget er såpass stort at jeg har en god del linker å anbefale deg når du skal sjekke ut flybilletter. Man har i utgangspunktet fire alternativer hvis man ønsker å gjøre flyturen så kort og effektiv som mulig: SAS, Aeroflot, Finnair,og Lufthansa. Samtlige av disse flyselskapene har ruter som inkluderer én mellomlanding.

SAS

250px-Scandinavian_Airlines_logo.svg
SAS

Min personlige erfaring er at SAS er det beste og mest komfortable, men også det dyreste. Ettersom jeg alltid dro fra Gardermoen ble det kun en kort flytur ned til Kastrup Lufthavn i København – og deretter hopper jeg på kveldsflyet til enten Shanghai eller Beijing. Det skal sies at SAS er et svært populært alternativ blant mange nordmenn og skandinaviere, så flyet var alltid helt proppfullt både om vinteren og sommeren.

Noe som er veldig positivt med SAS er at man kan opptjene bonuspoeng hvis man flyr med dem. Etter å ha dratt tur-retur Kina et par ganger, så vil man plutselig ha nok poeng til å finansiere en hel ferie innad i Europa.

Merk deg at alle SAS-avganger fra Norge til Kina går via København.

Aeroflot

Aeroflot-Russian-Airlines-Logo
Aeroflot

Aeroflot er et billig alternativ som kan by på litt ufine opplevelser. Først vil jeg nevne mellomlandingen i Moskva som du både skal igjennom når du flyr til Kina og når du skal hjem igjen. En svært lite hyggelig flyplass med elendige fasiliteter og dårlig service. Og når vi er inne på dårlig service, så skal vi ikke glemme personalet til Aeroflot. Sure, biske flyverter og flyvertinner som ikke akkurat går de ekstra meterne for å gi deg en hyggelig flyopplevelse.

Spør deg selv: er det verdt å betale litt ekstra for god service og å traske rundt på Kastrup kontra Moskva flyplass? Tja.

Lufthansa

Lufthansa-Logo-1024x768
Lufthansa

Lufthansa er også en del av Star Alliance og tilbyr mye av det samme som SAS gjør. Litt ekstrakostnader i forhold til billettpris, men her får man virkelig god service. Da jeg fløy til Beijing for et par år siden tok vi denne ruten, som jeg mener er standard: Gardermoen-Brüssel-Beijing.

Det skal sies at jeg ikke har prøvd Lufthansa selv, men har hatt en del kolleger og kamerater som mener at de er et godt alternativ.

Finnair

En av mine mest behagelige turer til og fra Kina tok jeg faktisk med Finnair. Til tross for at de er Finlands største flyselskap, så har de kun 70 fly. Og fire av disse flyene flyr mellom Helsinki-Beijing og Helsinki-Shanghai hver eneste dag.

Meget god service ombord på flyet. Fri fly av både hvitvin og rødvin (hvis det er noe for deg), og reisetiden er helt optimal for å kurere jetlag. SAS forlater Pudong Airport (Shanghai) rundt klokken 13:00 på dagen, noe som betyr at man er veldig sent hjemme i Oslo. Finnair flyr klokken 10, noe som gjør at man rekker Flytoget fra Gardermoen og kan være hjemme sånn cirka til middagstider i Norge.

Andre flyselskap finnes – men vær forsiktig med hva du booker

Ut over dette finnes det noen andre flyselskap, men disse er enten overprisede eller har en utrolig dårlig rute mtp mellomlanding når man flyr fra Norge. En dansk kamerat av meg brukte 30 (!) timer på å reise med Qatar Airways. Det er det ikke verdt uansett hvor mange hundrelapper du kan spare på det.

Har også sett at British Airways dukker opp blant søkene noen ganger, men da tar det minst 20 timer å fly til Kina.

Bruk fortsatt søkemotorene

Til tross for at du vet hvilke flyselskap som flyr til Kina, så er det mye bedre å bruke prissammenligningsmetodene for å finne de billigste flybilletene. Jeg har faktisk veldig dårlig erfaring med å bestille turer direkte på flyselskapenes hjemmesider.

Ofte tar det utrolig lang tid å finne ut hvilket selskap som er billigst/best/mest effektiv.
Kan man finne skikkelig billige flybilletter til Kina?

Mange nordmenn skriver inn fraser som «billige flybilletter til Kina» eller «billigste reise til Kina» når de gjør research på flyreiser. Og det er greit nok. Men akkurat når man skal fly så langt som til Kina, så vil jeg anbefale de fleste at man tenker litt på kvalitet.

Det betyr blant annet at:

1. Du bør velge SAS, Finnair eller Lufthansa i stedet for Aeroflot*.

2. Hvis du har nok av bonuspoeng å bruke hos SAS, så kan det være greit å oppgradere til SAS Plus eller, i beste fall, business-class.

3. Tenk deg at de 200 kronene du sparer i dag ikke betyr særlig mye når du skal fly til Asia. Mest sannsynlig er dette en reiserute du kun kommer til å ta èn gang i livet ditt, og da bør du unne deg å fly med et solid flyselskap. Du kommer nok uansett til å bruke flere hundre kroner på mat og drikke når du mellomlander, så man ser seg veldig ofte litt blind på flybillett-priser.

*= Tannlegen min fortalte meg at han tidligere jobbet som bakkemannskap på Gardermoen. Han sa at flyhjul har 7 lag før de er fullstendig slitt ut, og at de fleste flyselskapene bytter hjul hver eneste gang de når inn til det fjerde laget med hjul-gummi. Aeroflot på sin side hadde ofte helt nedslitte hjuldekk, og det var knapt nok to lag igjen med plastikk/gummi da de ble skiftet.

Til alle russere som eventuelt skulle lese dette: vennligst ikke saksøk meg. Jeg viderefører bare nyttig informasjon til norske turister. ☺

6 KOMMENTARER

 1. Finnair er et av de sikreste flyselskapene i verden. Dessuten er det mye bedre å vente et par timer på Helsinki Airport enn i Moskva. ALT er galt med Moskva flyplass. Dårlig mat, dårlig service, ekstremt langt å gå fra èn gate til en annen ,osv.

  Så hvis jeg skulle velge en flyreise til Kina, så ville jeg definitivt gått for Finnair.

  Har ikke prøvd SAS til Asia før, men tror de også er bra. Problemet er at de er dyre.

  • Hei, jeg er helt enig i vurderingene dine. Nå har jeg riktignok ikke flydd via Moskva siden år 2010, men ville prøvd å holde meg unna Aeroflot så godt jeg kunne.

   Finnair har gode, komfortable seter og hyggelig betjening. Maten deres smaker dessverre helt krise.

   Pleier egentlig å fly SAS fra Oslo til Beijing og Oslo til Shanghai. Fine fly, hyggelig betjening, mellomlanding i København og fine flytider. Tommel opp.

 2. Hei, takk for artikkelen. Veldig nyttig for oss som skal finne billige flybilletter til Kina. Prøvde selv Momondo nå, og den fungerer veldig bra.

  Vet du om det alltid er (mye) dyrere å fly fra Trondheim enn Bergen og Oslo? Bor nærme trondheim og ser noen FRYKTELIGE priser nå som jeg tenker på å ta en sommerferie i Beijing. Vet ikke om det beste vil være å kjøre ned til gardermoen og fly derfra,, kan jo spare 2000 kroner på det?

  • Hei Trønderdama,

   jeg har ikke mye erfaring med å fly fra Trondheim eller Bergen. Men da broren min, som bor i Bergen, bestilte billetter via Momondo, så gikk flyet direkte fra Bergen til København og videre til Shanghai (han fløy med SAS). Vet ikke om du har en ekstra mellomlanding når du sjekker prisene?

   Ellers tror jeg det skal være ganske jevne priser uavhengig av hvilken stor norsk by man flyr fra.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.