«Hvorfor velge Kina som kommende feriedestinasjon?», tenker du sikkert. Rykter om dårlig luft, usympatiske beboere og mennesker som setter ut ungene sine i skogen slik at ulvene skal spise dem er noe av det du leser om på internett. Selv mener vi at Kina har pådratt seg et ufortjent dårlig rykte som land å feriere i. Vi gir deg fem gode grunner til å reise til Kina:

1. Billig

Det er knapt noe land som er like industrielt og billig som Kina, og her får du kjøpt «alt» til spottpris. Har selv vært i Kina seks ganger nå og hver eneste gang jeg har kommet hjem har jeg fått tak i noe som ville kostet det tredobbelte i Norge.

Og da snakker man om ting som jeg faktisk trenger.

Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com
Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com

Det koster riktignok rundt 6000 kroner å fly tur-retur Kina (litt mer rundt jul og i sommerferien). Allikevel er dette penger man godt kan spare inn hvis man har tenkt seg til å ta en skikkelig shoppingrunde. Etter å ha flydd mer enn ti ganger til Kina med fire forskjellige flyselskaper, så har jeg laget en guide til hvordan du finner de billigste (og beste) billettene. Den kan, og bør, du lese ved å klikke her.

Hotellopphold er også betydelig billigere i Kina enn det er i mange andre ferieland. En regel skrevet i stein er at man alltid bør bruke Hotels.com når man kjøper hotell i Kina. Grunnene er mange:

– De har det beste utvalget.
– Ofte har de også den beste prisen.
– Selv har jeg noen ganger prøvd å bestille hotell via andre nettsider, og endt opp med at man kommer til skranken hvor de «ikke kan finne din bestilling«. Da er man ille ute.

Du kan klikke her for å komme direkte til Hotels.com.

Det å feriere i Asia er noe nordmenn har for alvor fått øynene opp for. Thailand og Filippinene er fortsatt «hetere» reisemål, men mye av dette har en sammenheng med at Kina krever visum fra norske turister.

2. Spennende kultur
Den østlige kulturen kan oppleves på sitt beste i nettopp Kina. Kinesisk te, templer og helt ville bygninger er noe av det Kina som turistland kan by på.

Tenk deg; har vi den samme spennende kulturen her i Norge? Tror ikke det, nei…

3. Opprettelse av businesspartnere

Tror du ikke at Kina, med sine 1.3 millarder mennesker og sin enorme økonomiske vekst, vil dominere businessverdenen om kun få år? Noen tips; lær deg kinesisk. Dra til Kina. Kom i kontakt med folkene innenfor din nisje, og vips. Du har noen nye businesspartnere.

Det er blitt en stor greie her i Vesten med å kjøpe billig i Kina og selge dyrt i Europa, og det er nok en modell som ikke kommer til å endres med det første.

lous.vutioon.shanghai
Louis Vuittons tårnhøye bygning i Shanghai. Foto: Reisetilkina.com

4. Backpacker-tur

Det er ikke bare rike turister med hendene fulle av penger som kommer til Kina for å feriere. Unge, lovende backpackere er hjertelig velkommen til å reise fra Beijing til Shanghai og kanskje innom den mindre kommersielle byen Xi’an?

Uansett kryr det av backpackere i de litt mindre byene i Kina , noe som setter et litt spesielt preg på enkelte av bybildene.

5. Shopping

Du visste kanskje at perlemarkedet og silkemarkedet i Beijing er blant de største shoppingsentrene for ulovlig kopierte merkevarer i verden? Og kanskje også at Shanghai er fremadstormende i å lage kjøpesentre?

Kina er uansett et Mekka for de shoppingglade, og her kan du få ting ekstremt billig.

6. Ekstra litteratur

Skal du lese mer  om Kina, så har jeg en bok jeg absolutt vil anbefale. «China» utgitt av Lonely Planet (utgitt 2017) er en av bestselgerne for norske Kinaturister – og ikke uten grunn!

Jeg går gjennom nærmest hver artikkel nå for å se til at alle får boktipset, og anbefaler at du kjøper den hos HaugenBok da den er billigst der.

Klikk her for å komme direkte til boken.

 

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.