Reisetips til Kina

I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen punkter som er viktig for deg som skal reise til Kina. Artikkelen er skrevet av en som har lang fartstid som turist i mange deler av Kina og har opplevd landet på både godt og vondt.

Jeg skriver reisetipsene mest for deg som skal besøke Kina for første gang, men det er nok noen tips å plukke opp for erfarne turister også.

Har delt det inn i følgende kategorier:

– Transport.
– Priser og prisnivå.
– Hotell og flybillett.
– Visum.
– Mat og drikke.

Og med det tror jeg at du skal være rimelig godt dekket.

 

Storslått natur fra Kina. Her ble Avatar-filmen spilt inn. Foto: Reisetilkina.com
Storslått natur fra Kina. Her ble Avatar-filmen spilt inn. Foto: Reisetilkina.com

 

Transport
Transport innad i Kina kan gjøres på mange forskjellige måter. Buss er den billigste, men også den minst komfortable måten. Jeg har tatt buss mellom noen «små» byer i Kina gjentatte ganger, men angrer egentlig hver gang – til tross for at jeg sparer en del kroner på det.

Tog anbefales som transportmiddel mellom de store byene (Shanghai-Beijing har for øvrig fått et lyntog som kun tar 5 timer) og det anbefales at du kjøper First Class-billett fremfor å spare noen kroner på å sitte på Hard Class.

Ønsker du å spare tid, så kan du fly mellom byene. Prisnivået på flytransport ligger godt under norske priser, og jeg betalte rundt 1000,- fra Shanghai til Xian (som er en lang reise). De aller fleste hoteller kan selge flybilletter uten mellomleggskostnader.

Den forbudte by i Beijing er en av hovedattraksjonene i hovedstaden. Foto: Reisetilkina.com
Den forbudte by i Beijing er en av hovedattraksjonene i hovedstaden. Foto: Reisetilkina.com

Priser og prisnivå

Prisnivået i Kina er betydelig lavere enn det du er vant med her hjemme i Norge. Sånn anslagsvis vil jeg tro at de aller fleste tingene ligger rundt 35-40% av hva norske tilbydere gir. Dette inkluderer alt fra klær og mat til hotellopphold og, som nevnt tidligere, flybilletter.

Du kan spare mye penger på å kjøpe klær i Kina, men vær obs på at noe av det du kan finne i «uorginale» forretninger kan være falske merkeklær. Er dealen for god til å være sann, så er den mest sannsynlig også det…

Hotell og flybillett

Jeg har anbefalt en del hoteller på denne nettsiden tidligere, og det som er fellesnevneren blant dem er at de legger til rette for vestlige turister (vestlig toalett blant annet…), har en lav pris i forhold til kvaliteten og engelskspråklig personale. Dette er ting du ikke kan ta for gitt dersom du kjøper de billigste hotellrommene i Kina.

Noen av artiklene du kan skumme igjennom dersom du lurer på hvilket hotell du skal velge i Shanghai/Beijing:

Artikkel 1: Anbefalt hotell i Shanghai.
Artikkel 2: Fem tips til å finne billig hotell i Beijing.

Om du leser de to (avhengig av hvor du har tenkt å feriere), så mener jeg at du skal være godt dekket.

Les også: Hotell i Kina – utfordringer og ulemper.

Det er alltid en fordel å ha bestilt hotellopphold på forhånd før du reiser ned til Kina, og etter visumendringene i 2012 er det nå også påkrevd som følge av at du er nødt til å oppgi reiseruten din, noe som gir en naturlig flyt til neste punkt – visum og visumsøknad.

 

Hong Kong er et mekka for deg som ønsker å oppleve en global storby til en billig penge. Foto: Reisetilkina.com
Hong Kong er et mekka for deg som ønsker å oppleve en global storby til en billig penge. Foto: Reisetilkina.com

 

Visum

Det er utrolig mange som besøker denne nettsiden ved at de bruker søkeord relatert til hvordan de skal søke visum til Kina. Det er slik at man trenger visum til Kina når man besøker landet og turistvisumet som strekker seg over 30 dager koster 500 kroner. Søknadsskjemaet kan du få lastet ned på nettsiden til den kinesiske ambassaden.

Du er påkrevd å melde fra om reiseruten din når du søker. Hvor du skal oppholde deg, hvor du skal bo og hvilken rute du har tenkt til å reise i. I tillegg er det påkrevd at man kan vise til at man har en flybillett inn og ut av landet samt at man har bestilt hotell. All dokumentasjon skal være gyldig, men det holder med en kvittering fra Hotels.com feks.

Mat og drikke

Når du besøker Kina, så skal du være klar på at det er en helt annen matkultur der enn hva du forventer at den er. Og det sier jeg på grunnlag av at «kinamat» her hjemme i Norge ikke er kinamat i Kina. Spennende retter med store regionale forskjeller og mye bruk av kylling, ris og sjømat er gjennomgående på det kinesiske kjøkken.

Du finner også haugevis med vestlige restauranter i de store byene. Herunder McDonalds, KFC og Hooters.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.