Kina-avreise via Moskva

Nå skal jeg endelig pakke kofferten og reise igjen. I morgen kl 09.00 trapper jeg opp på Oslo S for å ta flytoget videre ut til Gardermoen – for så å hoppe på KLMs fly via Moskva (!?) til Beijing.

Det som er litt merkelig med denne turen er at da jeg tidligere har bestilt tur gjennom KLM har de alltid flydd via Amsterdam, men nå virker det som at de har gått inn i et samarbeid med Aeroflot (ikke akkurat mitt yndlingsselskap) som gjør at de bare setter kundene sine på disse flyene i stedet for.

Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com
Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com

Litt merkelig kanskje?

Det er tross alt KLM jeg vil fly med, ikke Aeroflot.

Bonuspoeng

Jeg var heldig nok til at jeg fikk brukt bonuspoengene jeg hadde spart opp hos KLM, noe som gjorde at jeg ikke betalte mer enn 700 kroner for en enveisbillett til Beijing fra Oslo, noe man vel må kunne si er en ganske rimelig pris å betale. Problemet er vel bare at jeg ikke helt gleder meg til fire timers ventetid i Moskva eller turen til Beijing med forholdsvis fulle russere.

La meg si det sånn; jeg håper det går mer smertefritt enn sist gang.

Tross alt har jeg fylt opp ipaden med en del gode filmer og kjøpt meg nye Bose-hodetelefoner (godt reisetips for øvrig) for å gjøre hele reisen mer behagelig.
Hva skal jeg?

Bli student. Så enkelt er det – jeg skal studere økonomi på et kinesisk universitet som heter UCAS.

Universitetet er rangert som et av de beste i hele Kina, noe jeg helt sikkert kommer til å merke på både vanskelighetsgrad og arbeidsmengde. Men det er vel bare noe man er nødt til å innstille seg på tidlig.

Det kommer nok en god del bilder og poster fra Kina på denne nettsiden fremover.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.