Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Hvordan komme seg til byen fra flyplassen i Beijing?

Sammenlignet med den store flyplassen som var i Shanghai er Beijing kjapp å komme seg inn og ut av, men ikke på langt nær så pen og moderne som noen av de andre store flyplassene i Kina. Flyplassen hadde alt du forventer, bortsett fra en meget kjent feil – nemlig at det er ingen tog til byen fra flyplassen, noe som er uheldig.

De har en en motorvei som går rett inn til Beijing fra flyplassen, slik at den billigste måten å komme til Beijing, hvis du er alene, er å ta bussen. Det eneste problemet med dette er at du aner ikke hvor de skal slippe deg av. Bussene er for øvrig svært godt organiserte med engelskspråkelige guider på flyplassen, men når du er ombord i bussen har du ingen til å veilede deg om hvor du skal ta turen. ALL informasjon finnes dessverre kun på kinesisk når man tar buss i Kina.

Hvor langt er det fra Beijings flyplass til Beijing sentrum?

Rundt regnet tar det fra 45 minutter til en time (100 % avhengig av trafikken). Det er også det Google Maps konkluderer med:

Reiserute fra flyplassen i Beijing til Beijing sentrum. Foto: Skjermbilde, Google Maps.

Dette er riktignok hvis man skal til Den Forbudte By, men det er også det som regnes som det aller mest sentrale punktet i Beijing.

Unngå å bli lurt av sleipe taxisjåfører

Endepunkt for flybussen til Den himmelske freds plass var på Raffles Hotel. Taxiene var ganske dyre i forhold til andre deler av Kina. Og spesielt siden vi opplevde å bli svindlet, så endte taxituren fra flyplassen og inn til Beijing på rundt 600 kroner – noe som var «norsk» pris.

Egentlig skulle vi nok betalt rundt 80 kroner på den 40 minutter lange turen, men sånt skjer. Vi har i hvert fall lært at vi alltid skal sitte foran i taxien og følge med på at takstameteret går som det går.

Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan du kan unngå å bli svindlet når du ankommer Beijing flyplass, så vil jeg virkelig anbefale denne artikkelen.
Subway

republic-of-korea-1455583_960_720

Subwayen går helt fra flyplassen i Beijing og inn til byen – og med et så godt utviklet subway-system som de har i den kinesiske hovedstaden, så skal du være veldig uheldig om ikke hotellet ditt ligger nærme et av stoppene.

Her kan du se hvor flyplassen ligger (helt til høyre), og sammenligne det med det stoppet du ønsker å gå av på (PS! Klikk på denne linken for å få kartet i større versjon):

Beijing Subway-kart.

Allikevel kan det være fint for førstegangsreisende å ta taxi når de nettopp har landet etter en lang flyreise. Husk at du bør skaffe addressen til hotellet på kinesiske tegn i og med at ingen av taxisjåførene i Beijing forstår engelsk skrift.

Bygging av ny flyplass

En gigantflyplass er i gang med å bli bygget mellom byene Tianjin og Beijing. Det skal bli verdens største flyplass og vil koste rundt 90 milliarder norske kroner å fullføre. Du kan lese mer om prosjektet på den engelskspråklige Wikipedia-artikkelen her.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.