Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com

 

Den kinesiske mur – attraksjon nær Beijing
Den kinesiske mur er et av de mest besøkte turistattraksjone i Beijing, Kina. Det er faktisk symbolet til Kina. Når du ser et bilde av den kinesiske mur, så vet du at bildet har noe å gjøre med Kina. De aller fleste turistene som besøker Beijing tar seg en tur innom den kinesiske mur.

Hvis man forlater Beijing uten å ha vært innom den kinesiske mur, så mener jeg rett og slett at man har gjort noe galt.

Den kinesiske mur strekker seg over åser, lavland, ørkener og platåer som går fra den østlige grensen i Kina til grensen i vest, med en historie på ca 2500 år sidan den tid av stridende perioden, har den kinesiske mur servert Kina en stor hensikt med tanke på forsvar i den gamle tiden. Så den kinesiske muren har en stor symbolsk verdi for både det historiske og det moderne Kina.

Historien om den store muren i Kina viser hvordan historie, kultur, forsvar og politisk administrasjon er sammenvevd å endelig få frem et noe som fungerer for et så sterkt og godt land som det Kina er. Hvis det er noe kineserne er utrolig gode på, så er det nettopp dette med å skape helt enorme attraksjoner som folk fra hele verden kan nyte godt av. Turister i Kina setter pris på at dette er et land som tar vare på turistene og legger til rette for at utenforstående skal oppleve det historiske Kina.

Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com
Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com

Siden den kinesiske mur strekker seg over flere provinser er landskapet fra diverse punkter på muren helt forskjellige. Du kan se alt fra det mest eksotiske høstværet til den kaldeste vinteren. Riktignok ikke så kaldt som i Norge, men ikke veldig langt unna.

Om våren er alltid den beste tiden å besøke den kinesiske mur, fordi muren ikke alltid er overfylt med turister.
Om sommeren og høsten er blomster og planter mer blomstrende enn andre perioder av året. Da kan det være helt utrolig nydelig å besøke den kinesiske mur.

Vi var der om sommeren ved to forskjellige tidspunkter, og tok et par bilder som vi la til i denne artikkelen.

Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com
Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.