Vi har samlet en del punkter det er greit å se over når du skal på ferie til Shanghai.Bilde fra Nanjing Road i Shanghai.

 

Klima

Shanghai har et subtropisk klima, der somrene er vanligvis varme med høy luftfuktighet og hyppige regnskyll som treffer byen når du minst venter det. Om vinteren kan temperaturen synke til cirka null grader, men det i mars, april, mai, september, oktober og november er et moderat klima i Shanghai.

 

Infrastruktur i Shanghai

Shanghai har to internasjonale flyplasser; Pudong internasjonale flyplass og Hongquio internasjonale flyplass. Pudong International er Kinas andre største flyplass. Og om du skal reise rundt i byen er det veldig lett å bli dratt inn i byens avanserte transportsystem. Shanghai har hurtigtog, t-baner, busser og drosjer. All offentlig transport er lett tilgjengelig hvis du har et såkalt «Shanghai Public Transport Card».

Du kan kjøpe disse kortene fra skrankene på alle metrostasjoner og bruke dem på flyplassen, turistsentre, bensinstasjoner og egentlig hvor som helst. Det er svært billig å kjøre kollektivt i Shanghai. Kjøper du et kort som skal var en hel uke, så trenger du nok ikke betale mer enn 20 norske kroner for dette.

Hotellopphold

Det finnes utrolig mange gode hoteller i Shanghai. Dessverre finnes det også mange dårlige.

Det er kun èn nettside som filtrerer ut de hotellene som ligger klart under den standarden man skulle ønske å bo på når man er turist. Og den nettsiden heter Hotels.com. Etter å ha bodd på mer enn 20 forskjellige hoteller i Kina, så kan jeg med hånden på hjertet si at det er den beste nettsiden å bestille fra.

Jeg har bodd i Shanghai i fire år. Hvis du ønsker mine anbefalinger til hvilke hoteller du skal velge, så har jeg laget en liste her. Den kan være veldig nyttig for førstegangsreisende.

 

Spise på restaurant

Shanghai tilbyr et bredt utvalg av mat. Kjøtt betyr vanligvis svinekjøtt her i Shanghai, og det er feks vanskelig å få tak i kyllingkjøtt når du er ute og spiser på restaurant. Tradisjonell kinesisk mat har en søt og sur smak, og er ganske sterk på smak. Ut over kinesisk mat kan du finne internasjonale matkjeder (McDonalds, KFC, Subway) og liknende her. Det er egentlig ikke grenser på hvor mye du kan finne i Shanghai når det kommer til mat.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.