Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com

Noen ting bør man rett og slett forholde seg til om man skal drive suksessfull business i Kina. Her er noen fallgruver man

En park i nærheten av Beijing. Typisk kinesisk arkitektur. Foto: reisetilkina.com

kan finne på å gjøre – med fatale konsekvenser.

Her er noen tips til hvordan du bør behandle kineserne i en business-situasjon.

* Aldri skriv notater eller brev med rødt blekk. Ved hjelp av rødt blekk symboliserer man at forfatteren vil dø snart – et inntrykk du ikke vil gi.

* Når du setter ned spisepinner i maten bør du aldri setet dem i ris-bollen stående opp, da dette ligner stokker av røkelse brent i en begravelse, og vurderes som meget uheldig. Legg din spisepinner horisontalt over kanten av bollen eller på bordet.

* Det har seg slik at businesskortet, eller visittkortet, er hellig i Kina. Aldri ta kortet og stapp det ned i lommen, men ta det i mot med to hender og plasser det pent på bordet foran deg. ALLTID.

* Kinesiske folk er overtroiske når det kommer til tallet fire, noe som betyr døden. Mange tror at dette bør unngås. Så om du har mulighet bør du unngå akkurat nummer 4. Selvfølgelig skal du ikke la dette hemme ditt arbeid, men det kan være greit å vite.

* Selv om kinesere liker å diskutere mange ting bør du unngå diskusjoner, noe som kan føre til pinlige situasjoner, for eksempel død eller skilsmisse i familien og kinesisk politikk. Ikke beveg deg inn på området som kanskje er litt sensitive for folk flest.

* Aldri bli opprørt når noen spør personlige spørsmål om alder, sivilstand, inntekt og familiebakgrunn. Dette er ganske vanlig i kinesisk kultur.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.