En ny undersøkelse viser at nærmere 200 000 nordmenn eier og har investert i Bitcoin. Moderne betalingsalternativer som Bitcoin og andre kryptovalutaer har fått en god del oppmerksomhet de siste par årene, og Bitcoin har blitt en valuta svært mange nordmenn har tatt godt imot. Det er likevel ikke alle land som har en like positiv holdning mot den moderne betalingsmetoden.
Mange positive til den moderne betalingsmetoden
Det er ingen tvil om at folk flest er veldig nysgjerrige på moderne betalingsmetoder, og da spesielt Bitcoin som er et av de mest kjente vi har. Det har vært skrevet mye om Bitcoin i aviser og helt sikkert vært dagens samtale rundt middagsbordet i mange hjem.
For de fleste nordmenn som har kjøpt kryptovaluta som Bitcoin, har formålet vært investering. Dette er kanskje ikke så rart ettersom det først og fremst dette som har blitt anbefalt og skrevet om at er lurt å gjøre med slike kryptovalutaer på nett. Ifølge en undersøkelse som nylig har blitt gjort er det kun 16 % av Bitcoin-eiere som har brukt sine nettbaserte valutaer på noe annet enn nettopp investering.
Ikke alle er like optimistiske
Det er derimot ikke alle land og nasjonaliteter som er like positive til kryptovaluta sin oppsving og popularitet som Norge. Kina har etter mye spekulasjoner nå til slutt valgt å innføre et forbud mot kryptovaluta.
Dette kommer til tross for estimater fra før forbudet viser at det er mellom 65 – 75 % av hele bitcoin-produksjonen i verden skjer i akkurat Kina. Forbudet skal til slutt ha blitt et faktum etter bekymringer har reist seg knyttet til kriminell aktivitet. Bekymringene skal spesielt være knyttet til svindel og hvitvasking av penger blant annet, hvor krypto har vist seg å spille vesentlige roller.
Etter at Kina bestemte seg for å legitimere forbudet og ta fullstendig avstand fra Bitcoin sendte de kryptovalutaen inn det noen ville omtalt som en tøff tid. En konsekvens av forbudet var nemlig at halvparten av prosessorene som jobber med å utvinne Bitcoin plutselig borte.
At Bitcoin fikk et så voldsomt fall etter Kina-forbudet var ikke fullstendig uforventet. Etter å etterhvert ha blitt mer kjent med kryptovaluta, har vi fått sett at den viser seg å være nokså lett påvirkelig.
Fortsatt en sterk valuta
Likevel har ikke alt håpet blitt borte for den moderne valutaen. For til tross for dens bannlysning i det store landet Kina viste kryptovalutaen en overraskende styrke. Nyheten en god del ble overrasket over var at forbudet i det store bildet og i sin helhet viste seg å ha en svært liten effekt.
Dette viser hvor global bitcoin og andre kryptovaluta faktisk er – og ikke minst hvor robust dets bestemte marked er.
Å stoppe nordmenn i å tro på det moderne betalingsalternativet gjorde det heller ikke. Kina sitt Bitcoin-forbud skapte en storm på sosiale medier. Der viste det seg at mange stort sett var enige i hvor de stod i diskusjonen. Blant de unge er Bitcoin og kryptovaluta fortsatt kult, og forbudet fikk omtrent en motsatt effekt hos denne samfunnsgruppen.
Oppsummering
Kina har lenge vært et av landene som har vært skeptiske mot kryptovaluta, og dette er noe mange har fått med seg. At de faktisk skulle ta steget med å bannlyse valutaen var det derimot flere som så på som et sjokk. Kina har stått for en svært stor del av Bitcoin-produksjonen på verdensbasis.
Dette har likevel ikke stoppet folk fra å investere i kryptovalutaer. Troen på kryptovaluta ser ut til å bare bli sterkere.