Bestill reise

Bestill reise til Kina – hotell og flybilletter

Om du skal kjøpe deg en reise til Kina, så bør den prosessen være to-delt dersom man skal få mest

Bestill fly og hotell separat når du skal til Kina. Foto: Pixabay
Bestill fly og hotell separat når du skal til Kina. Foto: Pixabay

mulig for pengene. Først og fremst vil jeg anbefale å kjøpe hotellopphold ett sted og flybilletter et annet sted.

Jeg har gjort mye research på dette i og med at jeg flyr flere ganger om året til Kina og kan bekrefte at man sparer mye penger på å bestille separat når det kommer til langdistanseflyvninger. Du kan selv gjøre et enkelt søk på Momondo/Expedia/et eller annet reiseselskap og sjekke selv.

Har skrevet en full guide til hvordan man finner de billigste flybillettene til Kina her. Det er en guide jeg vil nærmest si er obligatorisk å lese før du bestiller.

Hotell kommer jeg tilbake til litt senere i artikkelen, men først og fremst kan jeg si at jeg har prøvd et par forskjellige flyselskaper når jeg har flydd til Kina (henholdsvis Shanghai og Beijing – flere ganger) fra Oslo.

Har også listet opp alle de beste hotellene i de største kinesiske byene i denne artikkelen. Dette er hoteller som har blitt «verifisert» av meg (fra en nordmanns øyne) etter at jeg har bodd i Kina i mer enn fem år. Med andre ord: jeg vet hva norske turister vil ha.

Aktuelle flyselskaper

…og dette er hva jeg har å si om Aeroflot og SAS.

Aeroflot

Jeg hadde en ganske skrekkelig opplevelse da jeg fløy til Kina første gang. Til tross for at det er en veldigaeroflot_logo_3724 gammel artikkel, så kan jeg opplyse om at den nok i aller høyeste grad er aktuell: min opplevelse med Aeroflot.

Hvis du ikke gidder å bla deg inn på en ny side, så kan jeg oppsummere opplevelsen min med følgende stikkord: dårlig service, dårlig mat, sur betjening og forsinkelser. Aldri igjen. Aldri.

Riktignok kan du spare rundt 1500-2000 norske kroner på å velge Aeroflot over SAS, så det er utmerket for studenter eller backpackere som har et meget stramt budsjett.

Nettside: Aeroflot.ru

SAS

Etter å ha skaffet meg et bonuskort med SAS har jeg sverget til den skandinaviske flygiganten. God mat, Skjermbilde 2015-11-09 kl. 19.16.33god service og fly som alltid har kommet og dratt i tide. Det eneste jeg har å utsette på SAS er at underholdningsprogrammet ikke er så godt. Det er umulig å stoppe en film for så å la den kjøre igjen senere, noe som er utrolig irriterende.

Ellers er alt som det skal hos SAS. Jeg vil gi dem terningkast 5 på flyvninger til Kina.

Nettside: Sas.no

Øvrige selskaper (Emirates)

I tillegg har jeg en del klassekamerater som kan gå god for at Emirates er et godt selskap med utmerket service, men dette er altså ikke noe jeg har testet ut selv.

Ellers kan du sjekke Skyscanner for å sammenligne priser hos ulike flyselskap. Men vær obs på at noen av avgangene kan ha uhyre lang total-tid. Jeg har sett at noen av disse søkemotorene har foreslått reiser opp mot 20-24 timer. Det er for mye. Skyscanner er den mest pålitelige i mine øyne.

Overnatting

Jeg bestiller hotellopphold i Kina på to forskjellige måter: gjennom nettet (enklest hvis man har planlagt reiserute) eller direkte i resepsjonen ved ankomst. Det er riktignok både billigere og lettere å bestille på nett – og spesielt nå som Kinas ambassade krever at du har et bekreftet boopphold når du skal søke visum.

En utskrift fra internett som bekrefter hvor du skal oppholde deg holder i massevis.

Og det er én nettside jeg alltid bestiller fra da den er størst på markedet, har et utmerket utvalg og veldig fine priser (i tillegg til en del tilbud hvis man treffer det riktige tidspunktet).

Hotels.com

Nettsiden Hotels.com er den desidert beste når det kommer til billig og godt opphold i Kina. Da jeg Skjermbilde 2015-11-09 kl. 19.19.20besøkte Kina sommeren 2010 valgte jeg å bestille hvert enkelt hotell gjennom denne siden, noe jeg etter hvert ble svært godt fornøyd med. Gode priser, godt utvalg og høy standard på de fleste hotellene gjør at jeg kan anbefale Hotels.com til de som skal ha hotell i Kina.

Nå har jeg også reist til sikkert 10 forskjellige byer i Kina mellom 2010 og 2019, og hver eneste gang har jeg brukt Hotels.com. Det er rett og slett det beste alternativet når man skal skaffe seg overnatting i Kina.

Også i mange av de kinesiske «småbyene» er det en god del utvalg.

Nettside: Hotels.com

Airbnb

Et annet alternativ er å bruke Airbnb for å finne leiligheter. Har sjekket ut utvalget både i Beijing ogSkjermbilde 2015-11-10 kl. 11.25.41 Shanghai nå – og det er forholdsvis dyrt med mindre man ønsker å leie et rom inne i en leilighet hvor det bor andre mennesker.

Du kan selvfølgelig ta en titt, men jeg kommer nok aldri til å vike fra hotellene når jeg først er i Kina – mye på grunn av at det tross alt ikke er dyrt å leie hotell i Kina.

Nettside: Airbnb.no