Du har kanskje søkt litt rundt på internett og funnet frem til at Aeroflot, den russiske giganten, selger flybilletter til svært gunstig pris til så og si hele Asia? Mitt råd; hold deg langt unna. Og her gir vi deg noen grunner til at du ikke skal fly med russiske Aeroflot.

Selv har jeg flydd mer enn 10 ganger tur/retur Kina. Det har ført til at jeg har meget god kunnskap om hvordan man finner reiser med gode flyselskap til en billig penge. All min erfaring har jeg samlet i denne artikkelen. Den er anbefalt hvis du er i ferd med å kjøpe flybilletter til Kina og ikke er helt sikker på hvor du skal lete.

Trange seter og dårlig vedlikeholdt fly
Om du er opptatt av at en 8-10 timers flyreise skal være behagelig, så har du så definitivt kommet til feil flyselskap. Aeroflots fly er ekstremt ukomfortable. TV-er fungerer ikke (cirka halvparten fungerte på min flight), stolsetene går ikke an å ta nevneverdig tilbake og flymaten består av overkokt ris og tørr kylling.

Fulle medpassasjerer

Og med russiske flyselskap følger det naturligvis også med «hyggelig» russiske venner. Med fare for å generalisere våre venner i øst, så kan vi vel si at utrolig mange av dem er fylliker uten form for folkeskikk eller evne til å tenke empatisk. Utrolig mange drittsekker samlet på et sted som satt og drakk sprit, sang og var generelt frekke mot medpassasjerer. Ikke hjalp det nevneverdig at flere av dem dro på do for å ta seg en røyk – til Aeroflot-mannskapets samtykke…

Mellomlanding i Moskva

sunset-1284049_960_720
Alle Aeroflot-fly mellomlander i Moskva. En sliten flyplass som bærer preg av at kommunismen har herjet i Russland litt for lenge. Mange av Aeroflots flyavganger gjør at du må vente opp til 23 timer i Moskva, noe som kan både være irriterende med tanke på lite spisemuligheter, men også med tanke på at man ikke ønsker seg to (!) reisedøgn – altså fire totalt.

Hvis du bestemmer deg for å reise med Aeroflot til Kina, som vi egentlig anbefaler at man ikke gjør, så bør du i hvert fall sjekke nøye hvor mange timer du er nødt til å vente på Moskva flyplass.

Mer enn fem timer er mildt sagt ikke særlig hyggelig.

Ukurrante avganger

day-1231484_960_720
Som du kanskje vet, så er det noen flyselskap som kjøper bedre tid enn andre for å skape en best mulig flyopplevelse for sluttbrukeren. Aeroflot er ikke blant de flyselskapene som bruker penger på å regulere når på tid av døgnet flyene deres skal lette og lande – noe som gjør at du ofte må dra lenge før frokost om du skal rekke flyet.

Vårt fly gikk fra Gardermoen rundt klokken 06:00 om morgenen, noe som ikke er heldig når man skal reise til Kina. Når man reiser østover til land med mer enn fem timers tidsforkskjell er det fint om flyet forlater Norge rundt klokken 17:00-20:00. Det har blant annet SAS forstått.
 

Som konklusjon kan vi vel beskrive Aeroflot som et billig alternativ, men ikke noe for deg som ønsker sikkerhet, komfort eller trygge medpassasjerer om bord. Aeroflot er heller ikke alternativet for deg som ønsker å sove på 8-timersturen til Beijing da det er både skriking og synging fra fulle russere. Vi har bare et råd å gi; Keep away from Aeroflot!!

 the-plane-613826_960_720

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.