NB! Dette er en veldig gammel artikkel. Den ble skrevet i 2010, noe som var året reisetilkina.com ble startet. Siden den gang har mye skjedd. Blant annet har vi funnet ut at man ALLTID bør bestille hotelloppholdet sitt på hotels.com når man drar til Kina. Dette gjør det enklere for deg å få visum (man trenger å vise bestillingspapirer når man søker visum på den kinesiske ambassaden). Det øker også sjansen for at man får et godt utvalg, og at prisene er meget gode.

Det høres kanskje ut som at jeg prøver å selge inn èn aktør av kommersielle hensyn. Det stemmer ikke. Jeg prøver virkelig å gi flest norske turister minst mulig å bekymre seg for når de reiser til Kina. Tro meg: riktig hotellkjøp vil spare deg for mye trøbbel.

Her sjekker du hvilke hoteller som finnes i Shanghai (linken går direkte til Hotels.com).

Hvorfor skal man holde seg unna Rayfont Hotell?

Er det en hotellkjede du skal holde deg langt unna når du reiser til Shanghai så er det Rayfont. Vi var innom to av fire Rayfont-

Både Shanghai og Beijing er flotte byer.

hoteller i Shanghai og sitter ikke igjen med så mange positive opplevelser. Grunnen til at vi valgte Rayfont i seg selv var utelukkende at det var høy stjernerangering til så billig pris å være. Men hotellopplevelsen vår i Shanghai kan ikke beskrives som annen enn skandaløs. Her er et utdrag som beskriver vår opplevelse om Rayfont hotell i Shanghai.

Personalet (2/10)

De ansatte på Rayfont har dessverre meget dårlige engelskkunnskaper og som om ikke det  skulle være nok alene er de ansatte så lite service innstilte at de skygger unna med en gang de ser europeere eller amerikanere nærme seg. Dette virker både overlegent og lite profesjonelt på de besøkende.

Enkeltepisoder som kan beskrive Rayfont-hotellets håpløse ansatte:
– ikke villig til å prate engelsk i det hele tatt, og sender deg videre til nestemann til tross for at denne personen minst er like dårlig i engelsk

– da kjøleskapet ble erklært ødelagt var det liten (eller ingen…) vilje til å fikse dette.

– arrogant oppførsel og et depositum-trekk på 5000 NOK da taxisjåføren hadde sendt oss til feil Rayfont-hotell. Den ansatte på hotellet vi kom til kunne AVKREFTE at det fantes flere Rayfont-hoteller i Shanghai, så det var såvidt at feilen ble funnet før det virkelig var for sent.

Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com
Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com


Rommene (4/10)

Badet på hotellrommene bærer preg av at det er gjort lite eller ingenting med det siste tiåret. Badet er funksjonelt, men det er lite fristende å bruke når det er mugg rundt dusjrommet. I soverommet finnes det et skrivebord, en TV, en liten krok med et bord samt en «godstol», safeboks, en seng etter ønske og et kjøleskap. Sistnevnte var defekt på det rommet vi hadde. Selvom vi snakket med de ansatte på hotellet opptil flere ganger insisterte de på at den fungerte helt fint (det var 25 grader inni).

Tiltaket de ansatte gjorde med problemet var å sette kjøleskapet ut av skapet det stod i, de mente da at det ville fungere bedre. Det gjorde det selvfølgelig ikke.  Rommet ellers er av helt grei standard. Hverken mer eller mindre enn du kan forvente av et trestjerners-hotell i Shanghai.


Beliggenhet – det eneste positive (8/10)

I Shanghai finnes det enormt mange skyskrapere som man må legge hodet helt bakover for å se toppen på. Med sine 33 etasjer er Rayfont Hotel & Apartment intet unntak. Selvom de aller fleste taxi-sjåførene i Shanghai ikke vet hvor hotellet ligger vil jeg si at beliggenheten ikke er mye å klage på. Rayfont ligger rett ved siden av en av mange seks-feltersveier i Shanghai sentrum og selvom det står at det er rundt fire kilometer inn til sentrum tok det oss ikke lenger enn en halvtimes gange å komme til Nanjing Rd. Orker du ikke ta beina fatt inn til sentrumsgrøten hver dag koster det deg ca. tolv yuan med taxi, det vil si minstepris for taxi i Shanghai.

Det eneste jeg trekker Rayfont for med tanke på beliggenheten er at det er svært få taxi-sjårfører som vet hvor hotellet ligger, ca. 1 av 5. Noe som kan være ganske irriterende når du skal hjem etter en shoppingdag eller liknende litt lengre bort i gaten.

En lysende båt på elven i Shanghai, rett ved The Bund. Foto: Reisetilkina.com
En lysende båt på elven i Shanghai, rett ved The Bund. Foto: Reisetilkina.com

For å få en best mulig opplevelse ut av ditt opphold i Shanghai er det lurt å velge et hotell som står til dine forventninger. Det er slitsomt å diskutere med et personal som ikke virker som om de kunne brydd seg mindre og på toppen av det hele ikke kan engelsk. Om du allikevel tenker på å ikke være på hotellrommet til annet enn soving (type 6-8 timer i døgnet), så har du kanskje et godt alternativ i Rayfont hotell i Shanghai. Det skal riktignok nevnes at ikke alle fire Rayfont-hotellene har sentral beliggenhet – kun det dyreste. Vårt tips er i hvert fall å holde seg langt unna Rayfont når du skal bestille hotell i Shanghai.

Hvor bør man bestille hotell til Shanghai?

Nå som jeg har skrevet om hvilke hoteller man bør holde seg unna, så er det kanskje også på tide å anbefale noen. Har laget en oversikt som du kan finne her om hvilke hoteller i Shanghai som anbefales. Et hett tips er også å sjekke ut Hotels.com da de har de beste tilbudene, laveste prisene og største utvalget av hoteller i Kina.

Lykke til!

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.