Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Skal du ha et hotellrom i Beijing, så vil jeg gi deg noen tips til hvordan du kan både skaffe det billig og sentralt plassert på èn gang. Det er jo enda slik, til tross for enorm økonomisk vekst, at Norge er bedre plassert enn Kina når det kommer til BNP og nasjonal økonomi. Derfor vil det også være svært gunstig for nordmenn å leie hotellrom i Beijing i og med at kostnadsnivået

1. Sjekk ut hvilke severdigheter du ønsker å se.

Beijing er en enormt stor by. 24 millioner mennesker bor der, og det er svært mange severdigheter å se for deg som er litt interessert i kinesisk kultur og historie. Grunnen til at jeg tar med dette som et moment er fordi du kan ende opp med å bruke 2 timer i taxikø i rushtrafikken dersom du er nødt til å kjøre helt til andre siden av byen for å få med deg hva du ønsker å se.

Se den forbudte by i Beijing.

Vær derfor litt taktisk med tanke på severdighet og lokalisasjon.

2. Kom så nær den forbudte by som overhodet mulig.

Det som er ganske enkelt å se på kartet og hake av på når du søker etter hotellrom på nettet er om du kommer nær den forbudte by eller ikke. Dette er så sentralt i Beijing som overhodet mulig – og et hotell i nærheten av den himmelske freds plass og den forbudte by er så godt som du kan få det.

3. Dyrere jo bedre – men ikke mer sentralt.

En gang kjøpte jeg et hotellrom i Beijing som mente at de lå ”midt i sentrum” da jeg ringte ned for å bestille rommet. Det viste seg at det var en av de dyreste og mest luksuriøse hotellene i Beijing, noe som viste seg å stemme. Problemet innså jeg først etter en kort taxitur fra Beijing Airport hvor det viste seg at hotellet lå 20 minutter unna sentrum – noe som var ”smått” irriterende. Dette var dog en god stund siden, men problemet er fortsatt det samme.

 

 

Bilde fra en park i Xian. Foto: reisetilkina.com

 

Husk at du kanskje bør betale litt for et hotellrom dersom du vet at du skal få et av god kvalitet.

Nederst i artikkelen ser du allikevel en oversikt hvor mine beste hotellopplevelser er listet opp og hvor man kan se at det tross alt er det billigste alternativet jeg anbefaler…

4. Bestill hotellrommet på internett.

Hver eneste gang jeg lager en sånn ”hvordan bestille mest gunstig hotell i Kina”-artikkel, så presiserer jeg at det er èn nettside som også er den beste å bestille hotell på – rett og slett fordi den er billigst, har best utvalg og tar kundene sine seriøst når det kommer til kundebehandling og brukervennlighet.

Hotels.com er det aller beste i mine øyne. De har en veldig stor database av diverse hoteller i Beijing og prisen er lav i forhold til andre bookingsider.

5. Er du usikker; bestill oppgradert et rom.

Det er faktisk slik at kinesiske hotellrom kan vise seg å være litt små i forhold til hva man kanskje kan forvente å få her hjemme i Norge. Derfor er det i hvert fall viktig at dersom dere er et par som reiser sammen, så bør dere ha et oppgradert hotellrom i Beijing.
For å oppsummere alt jeg har skrevet om til nå, så er det viktig at du bestiller et sentralt rom i sentrum av Beijing nær severdighetene du ønsker å se. I tillegg er det et glohett tips å bestille fra denne nettsiden om man ønsker å få best mulig pris og et godt utvalg med over et titalls gode hoteller sentrert rundt den forbudte by i Beijing.

Jeg vil bare ønske deg lykke til og god tur!

 

Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com
Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com

 

Oversikt over anbefalte hotellrom i Beijing

 

Tabellen under viser de fire hotellene jeg personlig kan gå god for i det sentrale Beijing. Har bodd på et ukjent antall hoteller, men det er ikke alle som verken legger til rette for vestlige turister eller som har de standardene jeg har vært på utkikk etter. Heldigvis finner du kvalitet til lav pris, noe jeg føler jeg har vært veldig heldig med.

Det hotellet jeg anbefaler mest er nok Shadow Art Performance Hotel – som ligger «klint oppi» Den forbudte by og hutongene. Her hadde jeg en helt fantastisk opplevelse sammen med foreldrene mine. Absolutt verdt investeringen!

HotellStandardGåavstand til Den Forbudte ByPrisBestill her
Jade Garden Hotell
4 minutterMellom 500 og 1000 kronerKlikk her
Shadow Art Performance Hotel
27 minutterMellom 600 og 1100 kronerKlikk her
Et inntrykk av bybilde i Beijing. Foto: Reisetilkina.com
Et inntrykk av bybilde i Beijing. Foto: Reisetilkina.com

Synes du at hoteller i Beijing er dyre?

I så fall er du ikke alene.

Denne videoen, som er laget av en ganske kjent Youtuber kalt Serpentza, oppsummerer hvorfor han mener at Beijings hoteller rett og slett er overprisede.

Jeg vil allikevel si at hotellene jeg anbefalte tidligere i artikkelen er meget gode, og at du så definitivt får «value for money».

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.