En av de mest minneverdige opplevelsene jeg har hatt i Kina fikk jeg i Beijing da jeg besøkte Maos gravplass. Jeg dro sammen med to venner

Hvem var Mao og hvorfor er graven spesiell?

Mao var en lederskikkelse som styrte kommunistpartiet fra 1945 helt til sin død i 1976. Graven hans ligger i et ærverdig bygg øst på den Himmelske Freds Plass, kun ti minutters

Mao har en helt spesiell plass i mange kineseres hjerte.
Mao har en helt spesiell plass i mange kineseres hjerte.

gange fra inngangsporten til Den Forbudte By. Det utrolige med dette stedet er at Mao, til tross for at det er lang tid siden hans død, fortsatt er bevart av kinesiske og russiske eksperter på en helt utrolig måte. Når man ser liket tenker man virkelig ikke over at det er 40 år siden han døde.

Første rommet man kommer til inneholder en over tre meter høy statue av Mao Zedong – et sted hvor den gamle generasjonen kinesere gjerne legger igjen blomster for å hedre ham. Deretter, i det siste rommet du kommer til, er det passasje på venstre og høyre side av et stort glassbur hvor mange får klar sikt til Maos kropp. To bevæpnede soldater vokter liket hans.

Tips når du skal besøke Maos gravplass

Tro meg: det er flere enn deg som ønsker å bevitne liket til en av verdens mest kjente historiske personer opp gjennom tidene. Her har jeg samlet en del tips du bør følge.

1. Ta med deg pass eller førerkort. Helst pass.
2. Ha på deg respektable klær. Dette er en person som har betydd (og betyr) mye for mange kinesere. Du vil ikke slippe gjennom dersom du har på deg slippers eller caps.
3. IKKE ha med deg ryggsekk da du er nødt til å stå i en endeløs kø hvis du har med deg noe du ikke kan ta med inn.
4. Vær stille. Slå av telefonen og unngå å lag for mye lyder.Øvrig turistinformasjon

Pris:Gratis
Barnevennlig:Ja, såfremt barnene er gamle nok til å ikke lage lyder under besøket.
Åpningstider:08:00 - 12:00 tirsdag-søndag. Stengt lørdager.
Adresse: Den Himmelske Freds Plass (Tian an men)

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.