Luftforurensing i Beijing

Først og fremst: dette er en bedre og mer nøyaktig artikkel om luftkvaliteten i Shanghai og Beijing. Teksten under ble skrevet i 2014 (det begynner å bli en stund siden). Det er allikevel nyttig informasjon der, men den nyere artikkelen, som jeg akkurat linket til, har mer oppdatert informasjon.

Etter å ha bodd i Beijing en god stund (nå teller vi vel fem uker), så er det på tide å skrive litt om luftkvaliteten og utfordringene man møter i forhold til dette. Da jeg bodde hjemme i Norge gikk det knapt en måned før VG/Dagbladet/DN.no skrev en artikkel om hvor dårlig luftkvaliteten var og hvor syk man kunne bli av å bo i Beijing.

Egentlig trakk jeg litt på skuldrene og tenkte: «Hvor dårlig kan det egentlig være?».

Men jo, det er ganske kritisk – spesielt i de periodene med lite vind og når gradestokken går under 15 grader.Air index quality

Jeg har en app på mobilen som gir meg index-tallet på hvor ille forurensningen er hver dag, og den oppdateres av den amerikanske ambassaden her i Beijing. Når indextallet går over 100 sies det å være farlig for en større gruppe mennesker, men det at den ligger på 120-150 er dessverre vanlig hver dag her i Kina.

Du kan lese mer om skalaen og hvilke verdier som er farlige via denne linken.

Bilder

Om du ikke tror meg helt på hvor ille forurensningen faktisk er her i Beijing, så kan du ta en titt på et par bilder som en klassekamerat av meg har tatt. PS! Bildene er begge tatt på dagtid sånn cirka på samme tidspunkt – på to litt forskjellige dager.

Bilde tatt på en dårlig dag i Beijing.
Bilde tatt på en dårlig dag i Beijing.

Og så ser man kontrasten ved å legge inn dette bildet:

Beijing på en god dag.
Beijing på en god dag.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.