Beijing Olympic Park

Etter å ha vært fastboende i Beijing i snart en måned kan jeg krysse av en god del turistattraksjoner på listen min allerede. Nå for et par dager siden var det Den olympiske by (Beijing Olympic Park) som sto for tur.

En 45 minutters taxitur fra Wudaokou sendte oss i retning plassen hvor de olympiske leker i 2008 fant sted. «Alle» har jo den ekstremt gode åpningsseremonien friskt i minne allerede, så det var ingen tvil om at vi gledet oss til noe storslått.

Enkelt og greit er dette hva man kan forvente å finne når man ankommer:

– «Gjøkeredet», et mesterverk av en bygning som stadig vekk er i god stand. Vi tok riktignok ikke turen inn på stadion i og med at det kostet 110 RMB og vi like så greit kunne se det aller meste utenfra.

Verdenskjente "Gjøkeredet" som ligger ganske sentralt i Beijing. Verdt et besøk. Foto: Reisetilkina.com
Verdenskjente «Gjøkeredet» som ligger ganske sentralt i Beijing. Verdt et besøk. Foto: Reisetilkina.com

– Et underjordisk gigantisk shoppingcenter som har store muligheter for deg som både vil spise og kjøpe klær. Her finner man rett og slett alt mulig.

– Svømmehallen som ble brukt til svømmeøvelsene under OL er dessverre ikke mulig å besøke lengre. Det var riktignok satt i gang noen form for konstruksjonsarbeid der, men det er nok lang tid til noen kan bruke den igjen.

– «Dragesjøen» er en kunstig sjø som omkranser hele Den olympiske by. Det er en kunstig sjø som er utformet som en drage og huses nå av en del fugler samt enkelte fiskere.

Alt i alt vil jeg egentlig anbefale den olympiske by på det varmeste. Det er riktignok ikke noen utpreget turistattraksjon lengre (kunne utelukkende spotte kinesere + mitt eget reisefølge), men det er veldig hyggelig å ta turen innom for å se de enormt gode bygningene som fortsatt står der – såpass mange år etter.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.