Unngå turistfellene

I og med at en ferie til Beijing virker å være et stadig mer populært valg for de av oss i vest er det en stor sjanse til å komme seg dit og sjekke ut hva denne enorme byen har å by på. Beijing er pakket full av kjente historiske steder, og det er mange turer som tar deg med rundt og viser deg store deler av byen – noe som primært kaster deg inn i de aller mest benyttede turistattraksjonene.

Vi ser på noen av de skjulte perler i Beijing,som gir deg en ekte smak av denne fantastiske byen, og unngår turistene.

Besøk en Hutong.

people-831181_960_720
En av de mest unike funksjonene til Beijing er de bakgatene i sin «gamleby, kjent lokalt som hutongene. Beijing er ikke den eneste byen i Kina som har dem, men det er den som er mest kjent for sine hutonger. Disse små smug dannes mellom gårdshagene i byen, mange bygget tilbake i Yuan-, Ming- og Qing-dynastiene. Du kan lære mye om kulturen og dagliglivet til folk i Beijing ved å ha en tur ned disse fascinerende smale gatene og får se en side av Beijing som mange besøkende i byen glipp av.

I hutongene ser man virkelig det som er det «ekte bylivet i Beijing«. Her kan du se og oppleve hvordan kineserne har bodd sentralt i byen i mange, mange år.

Det skal jo også sies at man kanskje skal være litt forsiktig med å besøke disse stedene på natterstid, så jeg anbefaler egentlig å besøke Hutongene (kanskje spesielt de rundt den forbudte by) på dagtid mellom for eksempel kl 12:00 og 18:00.

Video fra hutongene i Beijing

Har riktignok ikke selv tatt denne videoen, men den ligger på Youtube. Den gir også et ganske godt innblikk i hvordan Beijings hutonger ser ut – sett fra en utlendings perspektiv:

Dra på Peking Opera

kunqu-opera-1382454_960_720
Peking Opera er en verdenskjent opera som gir deg en del av det kulturelle i Beijing. Dette fantastiske showet er en omfattende blanding av musikk, sang, pantomime, kampsport, akrobatikk og en sterk tråd av dialog for å fordype sitt publikum i en historie.

Denne blandingen av kunst betyr at skuespillere i forestillingen må ha ferdigheter i flere disipliner, og gjennom dette harde arbeidet vever en perle av et show som ikke unnlater å sjarmere deg.

Det settes opp flere interessante stykker på Peking Opera hver eneste uke, så det skal ikke være mangel på interessante oppsett som gjør at du viker unna denne gode muligheten.
En reise til Panjiayuan Market

Like vest for Panjiayuan Bridge ligger dette geniale lille antikvitetsmarkedet som er en av Beijings mest berømte. Markedet startet med beskjedne røtter som et lite loppemarked, men har nå vokst seg til noe mye mye mer. Alt fra malerier og kalligrafi til møbler og keramikk er på salg her sammen med så mye mer. Hvis du er ute etter en ekte kinesisk souvenir til hjemreisen, så er Pan Jia Yuan et godt sted å starte.

Du kan lett miste deg selv for en hel dag blant de 40.000 + bodene her!

Shichahai Lakes

Til slutt har vi en spasertur rundt Shichahai Lakes. Selv om det ligger i skyggen av den forbudte by vil disse vakre innsjøer ikke ofte tiltrekke seg mye turisttrafikk. Innsjøene pleide å være en del av de enorme hager som tilhørte keiseren og er dannet av tre innsjøer og vakre hageomgivelser. En flott måte å nyte ettermiddagen på.

Les også: Åtte ting å gjøre i Beijing.

Til slutt vil jeg også anbefale noen av de attraksjonene man ”SKAL” gjøre når man er i Beijing, men jeg regner med at du har sett de aller fleste av dem fra før:


Tur innom den kinesiske mur.

great-746647_960_720

Mange vil nok hevde at man ikke har sett hjertet av Kina før man har sett dette utrolige mesterverket, og det er faktisk ikke langt unna sannheten. Et helt utrolig byggverk som jeg unner samtlige turister å droppe innom på reisen til Kina.

Du kan lese mer om vår opplevelse til den kinesiske mur her i vår reiseguide om Beijing.


Den forbudte by.

shrine-347292_960_720

Et storslått mesterverk som ble bygget under et av de store dynastiene for keiseren i Kina. ”Lag på lag”-prinsippet fungerer godt med den følelsen man får når man kriger seg inn i den forbudte by fra sørsiden der man må gå igjennom mange hus før man endelig når en stor plass med et enormt hovedhus liggende til.

Det skal også sies at jeg vil anbefale hoteller som ligger tett inntil den forbudte by da du nærmest ikke kan komme mer sentralt enn dette i Beijing.

Perle- og silkemarkedet

Fullstappet med kinesiskproduserte falske merkeklær og det som skulle høre til er både perle- og silkemarkedet populære steder for vestlige turister. Her kan du kjøpe Lacoste-skjorter (riktignok av ymse kvalitet) til 100 kr og sko fra samme merke for det dobbelte. Men pass på – selgerne vil begynne på en pris som er cirka 10 ganger mer enn det du trenger å betale.

Sier de at skjortene er verdt 1200 kr, så vil du nok måtte klare å karre deg ned på 120 skarve kroner. To steder å handle mye og handle mye billig.

Skal du ha deg hotell i sentrum av Beijing er det helt sikkert mange sider som fungerer fint, men selv bruker jeg alltid Hotels.com – da jeg anser den som den billigste og beste. I tillegg har du et utvalg her som du bare kan drømme om på mange av de andre nettstedene som selger hoteller.

Verdenskjente "Gjøkeredet" som ligger ganske sentralt i Beijing. Verdt et besøk. Foto: Reisetilkina.com
Verdenskjente «Gjøkeredet» som ligger ganske sentralt i Beijing. Verdt et besøk. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.