Nettsider for og av Kina-turister

Det er en del å si om internett nå om dagen. I all hui og hast blir hundrevis av nettsider produsert hver eneste dag, mange av dem i håp om å tjene penger på halvgod informasjon. Om man går til noen engelske artikkeldatabaser, henter ut helt OK informasjon om Kina og oversetter disse via Google Translate, så vil du skaffe deg en nettside som kanskje er verdt å besøke.

Slike nettsider er det litt for mange av på internett, mener nå vi i hvert fall.

 

Bilde fra en park i Xian. Foto: reisetilkina.com

Men hva med nettsider omkring reise som tilbyr førstehåndskunnskap og informasjon som faktisk har en verdi for deg som leser? Vi prøver i hvert fall å være et slikt nettsted som ikke bare ramser opp hundrevis av hoteller i håp om at du velger èn av dem – som igjen gir oss noen småkroner i provisjon.

Vi prøver å reise et nettsted om Kina som på norsk vil være veiledende for alle kina-turister som besøker dette herlige landet i fremtiden og som vil vite mer om hva som foregår når du kommer til Kina. For det er faktisk sånn at generelle reiseartikler uten særlig dybde vil ikke «ta deg inn» i Kina slik som opplevelsesartikler gjør.

Reisenettsteder bedre enn informasjonsnettsteder

cityscape-1081704_960_720

Om du leser en tekst om den kinesiske mur på Wikipedia vil jeg faktisk slite med å tro at du kjenner ordentlig til hvilket møte du

kommer til å oppleve når du faktisk kommer dit. Men om du leser en god skildring av det hele, så tror jeg at du både vil være mer forberedt og kanskje også vil klare å karre til deg noen ekstra gode opplevelser når du besøker et av verdens mest spennende land å dra på ferie til.

Nå skal jeg også påpeke at jeg mener det er svært sunt med konkurranse. Ingenting hadde vært bedre for norske Kina-turister om noen hadde prøvd å stjele litt av den kaken vi nærmest besitter på egenhånd (du tjener ikke mye penger på å ha en reiseside om Kina, altså!) for å gi best mulig informasjon for sluttbrukerne. Men historisk sett er Kina et såpass ferskt turistland for oss nordmenn at det nok ikke er så alt for aktuelt for så mange å kaste seg inn i dette markedet.

Men hvis du kjenner til noen som driver en nettside eller blogg om Kina, så hadde det vært supert om du sa fra til han/henne slik at jeg kunne lagt inn linken i høyre kolonne her i hvert fall! 🙂

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.