Mange forbinder nok Kina og sport med bordtennis og sjakk, noe som faktisk også er korrekt. Til tross for at han som er rangert som verdens beste sjakkspiller kommer fra Lommedalen i Norge, så er det et enormt omfang av sjakkspillere i Kina. Men nå har

Flott arkitektur og kunst i Xian.

også fotballen for alvor fått fotfeste i det sportsinteresserte landet. Og vi kjenner alle historien – når kineserne satser spesifikt på et område, så får de virkelig til.

Nicolas Anelka til Kina

Man må ikke dra lengre enn til London for å finne gode fotballspillere som ønsker å dra østover til det store rike. Nicolas Anelka signerte vel nettopp for en fotballklubb i Shanghai, og det ryktes at hans lagkamerat den «smått» griske Didier Drogba skal stikke til samme klubb.

Når det satses såpass mye på fotball i Kina, så er det også et signal om at landslagsfotballen kanskje vil få seg en høyde de kommende årene. Dessverre er det slik at Kina ikke har vært kvalifisert til fotball-VM de seneste mesterskapene, men entusiasmen for landslagsfotballen vokser i takt med den økende pengemengden som blir spyttet inn i den hjemlige ligaen.

Om et par år må vi nok bare innse at den kinesiske ligaen blir å se sammen med noen av de virkelig store europeiske ligaene når det kommer til kvalitet og lønninger. Så vil man kanskje argumentere med at de arabiske landene har prøvd å satse på fotball på samme måte som kineserne, men de kjenner nok ikke til historien like godt som oss andre…
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.