Man trenger ikke oppholde seg lenge i Kina for å forstå at de fleste i landet har rimelig begrensede engelskkunnskaper. Til tross for at engelskundervisning er en obligatorisk del av skolegangen, så virker det som at fåtallet tar til seg mye kunnskap. Èn av grunnene er selvfølgelig at de fleste lærere i Kina heller ikke kan engelsk, så utgangspunktet er litt håpløst.

En kamerat av meg ba meg møte engelsklæreren hans fra ungdomsskolen. Etter å ha hilst med «Hello», så forsto jeg kjapt at han egentlig ikke kunne et ord engelsk. Absurt.

Uansett: en ganske finurlig konsekvens av den manglende internasjonale språkforståelsen har faktisk ført til at mange kinesere går rundt med t-skjorter, gensere og jakker med «morsom» engelsk skrift. Og i denne artikkelen ser vi på noen av de beste – servert av Instagram-kontoen «Shanghai Observed».

#1: Uheldig genser på et barn

#2: En dame du ikke bør tulle med…

#3: Ny presidentkandidat i USA?

#4: Skulle det være noe «Coke» (kokain)?

#5: Klar melding fra politiet

#6: Dette kan vi vel alle være enige i..?

#7: Hmm…

Se dette innlegget på Instagram

#imwithher (@rhballard)

Et innlegg delt av @ shanghaiobserved

#8: Høy på livet

Du ser kanskje selv at det vil virke litt merkelig å få en tatovering eller et klesplagg med kinesisk skrift? Før jeg lærte meg mandarin skriftlig så jeg på det som kunst. Nå ser jeg på David Beckhams kina-tatovering som noe veldig trist…

Ikke gjør det. Bare ikke gjør det.

ÈN KOMMENTAR

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.