Det er god transport til Hong Kong Disneyland.

Noen strekninger er mer populære enn andre å reise med tog når man er på ferie i Kina. Det kan være på grunn av storslått natur, lavt reisebudsjett blant reisende til Kina eller rett og slett på grunn av at det er en togstrekning mellom steder som turister ofte ferdes på. Og det finnes for øvrig en del engelskspråklige nettsteder som kan hjelpe deg med å bestille togturen din i Kina. Felles for dem alle er at de tar et lite gebyr mot å kjøpe billetten, noe det kanskje kan være verdt dersom du ikke er komfortabel med å gjøre det selv.

Eventuelt kan du alltid spørre hotellbetjeningen om å fikse det for deg når du er i Kina. De er ALLTID medhjelpelige til slikt.

Her er en guide over de mest populære togstrekningene for turister i Kina.

Beijing – Shanghai / Shanghai – Beijing

Togstrekningen mellom de to største byene i Kina er mye brukt av turister, men ikke av backpackere. Grunnen er enkel; det er stor kamp om plassene. Som et billig alternativ til fly er det utrolig mange kinesere som setter seg på toget mellom Beijing og Shanghai fremfor det litt raskere og mer komfortable alternativet.

Dette er den desidert mest brukte togstrekningen mellom de kinesiske byene. Mye av grunnen til det er at den også går gjennom viktige byer som Tianjin og Nanjing på veien. Selv har jeg tatt denne reiseruten opptil flere ganger og er fornøyd med den. Det eneste lille minuset er nok at togene er stappfulle hver eneste gang, så du skal nok ikke håpe alt for mye på å få to plasser for deg selv.

Pris: Litt over 500 norske kroner hvis du tar hele ruten.
 

Shanghai – Xian / Xian – Shanghai

the-old-man-1247993_960_720

Videre fra den moderne byen Shanghai er det mange som velger den mer tradisjonelle byen Xian som tilholdssted. Togturen, som tar 17 timer hvis du ikke velger hurtigtoget, gir deg mange naturopplevelser og ofte er disse togene prioritert med tanke på komfort.

Pris: Litt over 300 kroner

 

Xian – Beijing / Beijing – Xian

Og togruten som transporterer reisende i Kina til og fra Kinas største og tredje største by er også svært populær. Togturen tar i overkant av 11 timer, men kan være svært komfortabel om du betaler litt mer for å oppgradere lugaren din.

Pris: fra 400-700 kroner
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.