Yu Garden er en berømt klassisk hage som ligger i området Anren Jie i Shanghai (svært nære The Bund). Hagen sto ferdig i 1577 og ble bygget av en offiser for Ming-dynastiet (1368-1644) som het Pan Yundan.

Men hagen har gjennomgått store endringer fra den gang. Opp gjennom de drøye 400 årene hagen har stått ferdig, har Shanghais myndigheter gjort store forandringer for å opprettholde Yu Garden til å være så storslått som overhodet mulig. Dagens bebyggelse er et resultat av fem års restaurering som begynte i 1956. På høsten 1961 var Yu garden endelig klar til å ta imot turister igjen, og siden har hagen vokst seg frem som en av de best besøkte severdighetene i Shanghai.Yu Gardens størrelse og severdigheter

Til tross for sine knappe 20,000 kvadratmeter, kan Yu Garden tilby en hel haug av spennende attraksjoner. Paviljonger, butikker, matmarkeder og flott natur er bare noe av det man kan få et innblikk i. Yu Garden er delt inn i seks seksjoner: Sansui Hall, Wanhua Chamber, Dianchun Hall, Hujing Hall, Yuhua Hall og den indre hagen «Inner Garden». Hver av seksjonene inneholder forskjellige attraksjoner, så du kan godt regne med å bruke en god del tid her inne som turist.

Fellesferier og helger

Opplevelsen jeg hadde første gangen jeg besøkte Yu Garden kan beskrives med et ord: mareritt. Uten å være klar over det dro vi inn samme dagen som Dragefestivalen ble holdt, noe som skapte et helt enormt oppstyr. Jeg har aldri sett så mange mennesker prøve å bli presset inn på et så lite geografisk område – og vi var nærmest bare statister da vi ble slengt veggimellom av lokale kjentfolk og turister fra hele verden.

Et godt råd er å dra til Yu Garden midt i uken da området er, som tidligere nevnt, ikke ekstremt stort.

Her er noen bilder fra den gang:

645570908
1562631676
1988101830

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.