Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Fakta om Hong Kong


Innbyggertall: 7,3 millioner
Kinesisk navn:香港
Kjent for:
1. Shoppingmuligheter
2. Disneyland
3. Et "kulturmekka"
Hong Kong har vokst seg fra å være en liten fiskerlandsby på 1800-tallet til å bli verdens mest besøkte turistmål i 2016 (kilde: Telegraph). Mer enn 25 millioner (!) turister besøker Hong Kong hvert år, noe som forteller en god del om hvor godt rustet turistnæringen er til å ta i mot kinesiske og internasjonale turister.

 

Byen ligger helt sør i Kina og er derfor et yndet turistmål om sommeren. Nabobyene Shenzhen og Macau ligger kun en kort tog- og/eller båt-tur unna. En veldig vanlig turistrute er Shenzhen –> Hong Kong –> Macau.

Fem gode grunner til å besøke Hong Kong

Hong Kongs flagg.
Hong Kongs flagg.

Det finnes en haug av ting å gjøre i Hong Kong, og veldig mange av dem gjør byen verdt å besøke. Først og fremst er byen en internasjonal smeltedigel der vestlig kultur møter den asiatiske, noe som er helt unikt i hele verden. Man sier gjerne at Shanghai er en internasjonal by, men Hong Kong er virkelig «Shanghai på steroider» i den sammenheng. Videre er Hong Kong et ordentlig shoppingmekka.

Her kan man gjøre et kupp på nær sagt hvert gatehjørne, eller så kan man velge å lete seg frem i de mange luksuriøse butikkene man finner rundt omkring på øyen. Kinesiske fastlandsboende har brukt Hong Kong som shoppingplass i mange år allerede som følge av de gunstige skatt- og momsreglementene som gjør Hong Kong billigere å handle i. Du vil finne alle mulige restauranter fra alle verdenshjørner i Hong Kong. Jeg fikk dessverre ikke sjekket om de hadde noen norske restauranter da jeg var der, men jeg tviler ikke på at du kan finne noe med smak av Norge.

Byen kan fungere som et ideelt springbrett videre fra eller til din Kina-reise. Som følge av at et vanlig turistvisum fungerer i 30 dager vet jeg at mange turister pleier å dra til Hong Kong på 30. dagen, for så å booke flybillett hjem herfra. Du visste kanskje ikke at nordmenn kan være i Hong Kong i 90 dager uten visum? Nå vet du det. I tillegg er det verdt å nevne at Hong Kong Airport er en av de mest travle i verden, men stadig en av de mest effektive. Det fantastiske transportsystemet er nesten en attraksjon i seg selv.

Fire dager i Hong Kong

Hva gjør man egentlig i Hong Kong? Tja..vi har prøvd å samle sammen aktiviteter som kan hjelpe deg med å planlegge ferieturen din. Og merk deg det faktum at vi kun har satt èn hovedaktivitet hver dag, noe som du etter all sannsynlighet kommer til å merke er litt lite. Hong Kong er en såpass konsentrert by at du lett kan komme deg rundt til de forskjellige severdighetene.

DagSeverdighetPrisnivåUtdypende artikkel
Dag 1Se utsikten fra Victoria Peak15-20 HK$* i transportkostnaderLes mer her
Dag 2DisneylandBarn opptil 11 år 385 HK$. Voksne 539 HK$.Les mer her
Dag 3Po Lin buddhastatuer på Lantau IslandGratis.Les mer her
Dag 4Ocean Park385 HK$ per person.

*= Hong Kong-dollar er cirka det samme som norske. Altså 1 NOK = 1 HKD. Sjekk dagens oppdaterte kurser på DNBs valutakalkulator.

Hotellopphold i Hong Kong

Det skal være mulig å finne et OK hotellrom i Hong Kong for alle preferanser.
Det skal være mulig å finne et OK hotellrom i Hong Kong for alle preferanser.

Ja, ryktene stemmer. Det er dyrt med hoteller i Hong Kong.

Allikevel har vi prøvd å anbefale hoteller som appellerer til alle – både de med et stramt budsjett og de som er villig til å gi litt ekstra for en god hotelloplevelse i Hong Kong. Første gang jeg ankom byen gikk jeg etter mentaliteten hvor jeg skulle ta «det billigste og første» jeg fant. Endte opp på et fellesrom i et ungdomsherberg med folk fra hele verden som alle hadde ett mål for øye: å drikke seg så fulle som mulig. Hver natt.

Med andre ord: ikke en løsning som passer for alle.

Allikevel har Hong Kong et variert utvalg av hoteller. Som tidligere nevnt kommer det over 25 millioner turister hit årlig, og brorparten av disse skal ha overnatting for minimum èn natt.

Anbefalt hotell i Hong Kong

Selv har jeg vær i Hong Kong ved flere anledninger (derav bildene i denne artikkelen…), og har spesielt ett hotell å anbefale: Brighton Hotel. Hvis du klikker deg inn på linken, så kan du umiddelbart sjekke om det er ledig de dagene du ferierer i storbyen.

HotellKvalitetPris per nattBestill
Brighton Hotel Hong Kong700 og 1400 NOK per nattKlikk her

Har «prøvet og feilet» veldig mange ganger (slik at du slipper å gjøre det). Prøvde konstant å finne kombinasjonen av et godt hotell med sentral beliggenhet til en lav pris. Tro meg: det var lettere sagt enn gjort. Men når jeg endelig har funnet Brighton Hotel, så har også de fleste av vennenne og kollegaene mine begynt å bruke hotellet når de er i Hong Kong.Klima og temperatur

Hong Kongs klima går under det man betegner som subtropisk med en varm og behagelig vår, en kokende og regnfull sommer, solfylt høst og tørr og kjølig vinterperiode. Med andre ord tillater klimaet at masseturismen opprettholdes gjennom hele året. Det skal riktignok nevnes at det er en del tyfoner og andre sterke vinder som uregelmessig treffer byen mellom mai og november. Sommeren er den minst attraktive perioden å besøke Hong Kong, spesielt for nordmenn. Den gjennomsnittlige temperaturen i juli og august overstiger det som kan kalles behagelig, og kombinert med regntiden kan det i verste fall ødelegge ferien.

Her er en oversikt over temperaturendringene årlig i Hong Kong:

climte_hk_fig_combine

Visumfri sone

Nordmenn som reiser til Hong Kong trenger ikke visum. Man kan fritt reise til Hong Kong og Macau uten å søke om visum på forhånd, men man kan ikke komme seg videre inn i fastlands-Kina.

Du vil allikevel få et stempel i passet ditt. Du kan lese mer om denne ordningen her på norske myndigheters offisielle nettsider.

Dette betyr naturligvis at du enten bør besøke Hong Kong først eller sist når du reiser til Kina. Når man får et vanlig turistvisum til Kina vil det stå «One Entry» på det. Det betyr at du bare har èn inngang til Kina på det visumet. Når du har kommet deg til Hong Kong, så kan du ikke dra inn igjen til «Mainland China» uten å skaffe et nytt visum.

To vanlige reiseruter vil da være:

Beijing – Shanghai – Guangzhou – Hong Kong (sørover) eller
Hong Kong – Guangzhou – Shanghai – Beijing (nordover).

Og da selvfølgelig reise hjem til Norge fra enten Hong Kong airport eller Beijing Airport.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.