Guide: Sånn er utelivet i Beijing!

Vi tok en liten prat med en kinesisk/norsk student i Beijing for å kunne gi en ærlig anmeldelse av utelivet i storbyen. Hun har bodd i Beijing to år og porøvd ut det meste av både nattklubber og barer. Her er resultatet!

Det å sammenlikne utelivet i Beijing med utelivet i min nåværende hjemby Århus (Danmark) er ganske vanskelig. I Århus er det ingen nattklubber , bare barer og enkelte bodegaer med et lite dansegulv. Det å gå ut på byen og sjekke utlivet i Danmark er også selvfølgelig mye dyrere enn Beijing, men ikke hvis du bare drikker øl (og dansker eeeelsker øl).

Jeg faktisk savner festingen i Beijing. Vorspiel Helens eller La Bamba for deretter å sette kursen mot til Sanlitun vil alltid være en sikker vinner for alle mellom 18 og 25 år. Og kanskje spesielt hvis man er student og ønsker å møte andre likesinnede.

Og hvis du ikke har tid til å gå et sted for vorspiel, men fortsatt ønsker å være i godt humør før man går til de store nattklubbene er Soju + øl eller Soju + Redbull alltid et godt valg .. 🙂

(Red anm: Soju er en kinesisk sprittype som er mild i smaken. Bilde vedlagt.)

 

Soju. Foto: Wikipedia

 

Men hvis klubben har åpen bar, noe som faktisk veldig mange nattklubber i Beijing kan tilby, er mitt tips å IKKE drikke før du går ut
Det er såpass mange klubber i Beijing som tilbyr fri bar at jeg egentlig ikke ser noe poeng i å begynne å drikke før man går ut, og sosialiseringsprosessen kan muligens være litt vanskelig i starten for nordmenn som er vant til å drikke masse før de går på byen, men det ordner seg fortløpende.

 

Helens er en sikker vinner blant unge i Beijing. Foto: Reisetilkina.com
Helens er en sikker vinner blant unge i Beijing. Foto: Reisetilkina.com

Mitt beste tips til unge mennesker som skal utforske utelivet i Beijing er å dra til bydelen Wudakou.

Rundt månedsskiftet desember / januar åpnet en ny nattklubb i Wudakou: WU. Jeg tror vi (eller de fleste av mine roomies) tilbrakte et par måneder på denne nattklubben hver eneste kveld i helgene. De første månedene ga WU ut 5 gratis drikkebonger hvis man ankom stedet før 00.00. Og de fem drinkene hadde mye alkohol i seg! To drinker og du vil føle deg ganske tipsy .. fem drinker, og du ville være særdeles beruset. Og jeg kunne aldri drikke så mye, noe som førte til at jeg alltid ga bort mine.

Og hva gjør man når man er full i utlandet? Begynne å kjøpe shots og drinker. (Så de får de litt fortjeneste).

Shots vi tok på WU nattklubb. Foto: Reisetilkina.com
Shots vi tok på WU nattklubb. Foto: Reisetilkina.com

Når folk ble lei av WU (sånn cirka i mars) begynte de å gå til Global. (Koreansk klubb). Etter at de renovert stedet ble det veldig hyggelig, og folk begynte å gå der mer. Jeg er stolt over å si at jeg bare har vært der en gang, hehe.

De mest morsomme nattklubbene er definitivt i bydelen Sanlitun, og vi fortalte alltid vår taxisjåfør å kjøre oss dit. Selv om vi hadde vært å Vics mange ganger, og jeg har hatt noen dårlige opplevelser med klubben likte jeg fortsatt å dra dit. Jeg elsket at det var så mye danseplass og jeg likte designet, de rene toalettene og vi hadde det nesten alltid gøy der (selv om musikken sugde noen ganger).

Drinkene på Vics var riktignok noe som ikke falt helt i smak da. Ofte ganske uerfarne bartendere vil jeg tro.

 

Vics nattklubb. Foto: Reisetilkina.com
Vics nattklubb. Foto: Reisetilkina.com

Noen nye klubber vi har vært hos i bydelen Sanlitun i år er G Element, Latte, og SPARK.

Jeg elsket trappa ned til G Element, men utformingen inne var ikke så imponerende. Det var et morsomt sted!

Latte er en typisk kinesisk klubb, men med noen utlendinger. Mens SPARK .. vel den en av de dyreste klubbene, men absolutt verdt pengene! (I forhold til norsk standard var den jo selvfølgelig billig). Når du kommer inn er det første du ser mye laserlys over alt. Så når du går ned trappa, ser du den vakre taket. Og når du lytter til musikk, vil du automatisk begynne å danse. På badet var det også ganske imponerende!

Det eneste jeg har å utsette på SPARK er at de ga to gratis drinker som var helt elendige og at de stengte klokken 4 på natten.

 

Latte er en god klubb i ekte kinesisk stil. Foto: Reisetilkina.com
Latte er en god klubb i ekte kinesisk stil. Foto: Reisetilkina.com


LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.