Overnatting i Kina – mine beste tips

Det er et par måter man kan få seg en god natts søvn i Kina på. Selv kan jeg anbefale to nettsteder som begge er veldig gode til å finne overnatting.

Og ja – jeg har bred erfaring med å feriere i Kina gjennom mange år.De siste årene har jeg også bodd i Kina og har hatt mange folk på besøk – slik at jeg er meget bevandret i jungelen av overnattingsmuligheter i de større byene i Kina.

AirBNB

AirBNB er en ganske nyoppstartet side med uendelige muligheter for deg som ønsker seg et privat rom eller en hel leilighet når du besøker en kinesisk storby.

Selv prøvde jeg ut denne tjenesten for å booke et rom i Beijing, noe som var pent sagt helt perfekt. Det fungerer på den måten at man gjennom nettsiden tar kontakt med utleieren av leiligheten, som allerede før booking har satt en fast pris hver dag, og avtaler når man kan flytte inn.
Resten går egentlig av seg selv. Det vanligste er å avtale tid og sted man møtes for å gi både nøkler og en omvisning i leiligheten, og så er alt i boks.

Prismessig ligger det kanskje bittelitt under det å bestille hotellrom, men det kommer selvfølgelig an på leilighetens beliggenhet og hva utleieren ønsker å ta i pris.

Skjermbilde fra AirBNB.
Skjermbilde fra AirBNB.


Link:
AirBNB.com

Hotels.com

Min faste «partner» når jeg reiser til Kina er Hotels.com som kan tilby et flusst av overnattingssteder rundt omkring i hele Kina. Her finner man utelukkende hoteller som er verifiserte som OK og som kan tilby en vestlig turist «alt» hva man skulle ønske.

Strategien min hver gang jeg booker hotell er å sjekke på hva andre har vurdert hotellet som tidligere da det er svært sjelden at et dårlig hotell har fått gode brukeranmeldelser.

Hvor AirBNB først og fremst fungerer i de store byene i Kina (Hong Kong, Shanghai, Beijing etc.) vil Hotels.com fungere i stort sett alle deler av Kina da de dekker et helt utrolig stort omfang av hoteller.

Link: Hotels.comSkjermbilde 2015-09-25 kl. 15.36.12

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.