Shanghai er en av verdens største byer, og er forventet å øke fra 24 millioner (nåværende statistikk) til 50 millioner i løpet av noen tiår. Med andre ord kommer denne byen virkelig til å bli en enorm verdensmetropol i fremtiden – og her er det absolutt verdt å følge med på utviklingen.

Masseturismen har begynt å bli enorm, og det finnes knapt noen Kina-reisende som ikke ønsker å besøke denne koselige og vestlige byen på østkysten av østens rike.

Hoteller i Shanghai finnes det også svært mange av. Til tross for at prisene er noe høyere generelt i denne byen enn feks i Beijing og Xian, så får du et OK hotellrom til rundt 200 kroner natten her. Og om dere er to eller tre som splitter den regningen, så blir det ikke veldig dyrt å ta noen netter i Shanghai. Du bør vite en del om hoteller i Shanghai tough.

Plassering

shanghai-673087_960_720

Som tidligere nevnt er Shanghai en helt enorm by med mange muligheter. De billigste hotellene ligger i utkanten av byen, mens de litt dyrere og eksklusive ligger svært sentralt. Ta høyde for at du kanskje må ut med 20-30 kroner i taxi for å komme deg inn og ut til byen om du bor litt utenfor. Med andre ord er ikke dette anbefalt, da trafikken i Shanghai kan være helt grusom i rushtiden. Noen kaller Shanghai fra klokken 15:00 til klokken 17:00 for «en eneste stor parkeringsplass». Og tro meg – de har rett.

Hotellkjeder

Noen hotellkjeder går igjen i Shanghai, og de har hoteller på så og si alle gatehjørner. Dette er hoteller som er god anerkjent og som har klart å fastsette seg blant turismen i Shanghai. Ofte er det slik at det er nettopp disse hotellene som kan tilby best service når det kommer til utflukter og anbefalinger om hvor man bør reise i byen.

Engelsk og språk

Om du ikke er svært stødig i mandarin (og her snakker vi mandarin med shanghai-dialekt), så forventer du kanskje at deler av hotellstaffen kan snakke engelsk? I så fall bør du satse på et hotell med tre, fire eller fem stjerner. Her er det (svært) stor sannsynlighet for at du blir møtt av noen som kan engelsk. Selv prøvde jeg et hotell som lå i utkanten av sentrum for èn natt før jeg skulle fly videre til Tianjin. Hotellet hadde to stjerner, og der gikk det utelukkende på gebrokkent mandarin (for min del) og tegnespråk…

Kan bli tungt i lengden.

Allikevel skal det sies at den beste engelsken hos hotellansatte i Kina har jeg opplevd nettopp i Shanghai, så det finnes (mye) verre tilfeller i andre byer. Da jeg tok inn på et femstjerners hotell sammen med broren min i Hangzhou var det store forviklinger da det viste seg at hotellreservasjonen vår allikevel ikke var betalt…

Bestilling av hotell i Shanghai

Selv bruker jeg alltid hotels.com for å bestille hoteller, men det er naturligvis også andre alternativer. Hvis du ønsker å få noen hotelltips til billige og gode hoteller i sentrum av shanghai, så kan du få det i denne artikkelen som vi har skrevet.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.