Først: jeg vil egentlig anbefale denne artikkelen om Shanghais uteliv. Den dekker over det aller meste som vil være relevant for nordmenn som har lyst til å ta seg en øl eller to. 

Det finnes en del barer og nattklubber i Shanghai for deg som ønsker å spare en del penger. Det vil si; til og med i de mest turistrike områdene (The Bund, West Nanjing Road, Jing an temple etc.). Jeg har personlig bodd i Shanghai ett års tid og kan anbefale følgende barer for deg som besøker «Kinas svar på New York» med et reisebudsjett. Perfekt for unge studenter.

Her kan du for øvrig lese hvordan sette opp budsjett. Det er en nytt artikkel for deg som ønsker å vite hvordan du skal planlegge utgiftene dine før du reiser til Kina.

Le Cafe des STAGIARES (LCDS)

Denne baren er enormt populær, spesielt blant den franske befolkningen i byen. LCDS, en kjede som er drevet av vellykkede franske entreprenører, har nå fått sin fjerde bar i Shanghai og er virkelig populær blant byens europeere – både turister, studenter og expats.

Stemningen på denne baren er helt fantastisk. «Happy hour» er mellom klokken 4 og 8 – og da får du meget billig øl. Det er perfekt både for deg som ønsker å avslutte en lang dag på med noen gode øl og for deg som ønsker å ta et par kalde øl før man går ordentlig ut på byen.

Med øl til 35 RMB og husets vin (rød og hvit) til 20 RMB (30 RMB etter «happy hour»), er det liten tvil om at du ikke vil bli ruinert av å besøke denne franske perlen. Vinen smaker forfriskende og barene gir en ektefølt fransk stemning som du lengter etter å komme tilbake til.

Adresse: 386 Dagu Lu, nær Shimen Yi Lu

En lysende båt på elven i Shanghai, rett ved The Bund. Foto: Reisetilkina.com
En lysende båt på elven i Shanghai, rett ved The Bund. Foto: Reisetilkina.com

Mingtown International Youth Hostel

Hvis du er ute etter en koselig sjarmerende bar, så er dette stedet perfekt. Dette kan være litt vanskelig å finne hvis man ikke er kjent eller kjenner noen som kan ta deg dit, men det er virkelig verdt å lete seg frem. Man får sitte i andre etasje hvor det er en pub/restaurant som serverer mat – og det er til og med et biljardbord tilgjengelig. Nydelig uteservering på sommertid og avslappet atmosfære er noe av det Mingtown International Youth Hostel kan skilte med.

Prisene er også hyggelige. Man får en Tsing Tao (kinesisk god, lys øl) til 18 RMB, en Vedett til 38 RMB og cocktails koster 25 RMB.
De ansatte er svært vennlige til tross for at de har med mange ufordragelige backpackere å gjøre – og det er virkelig en god beliggenhet midt i turiststrøket i Shanghai. Tross alt en av de mange barene her som ikke krever deg for hele reisebudsjettet på én kveld.

Adresse: Kan ikke huske helt, men du kan Google deg frem til det (sorry for slapphet).

Dette er de to barene jeg selv har hatt gode erfaringer med sentralt i Shanghai. Det er klart at man også kan gå på Windows (en kjede med tre barer i Shanghai), men her er det som regel bare folk under 18 år som henger. For øvrig er Windows ved HuaiHai Road den beste baren å spille biljard på i Shanghai – og man får to øl til 25 RMB hele døgnet. Hvis man har studiekort, så får man alle flaskeøl til 10 kroner.

Et bilde jeg tok av Shanghai på natterstid. Foto: Reisetilkina.com
Et bilde jeg tok av Shanghai på natterstid. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.